Șeful Poliției Broșteni demis după moartea suspectă a unei adolescente: Cum a influențat relația dintre ei ancheta?

Șeful Poliției Broșteni demis după moartea suspectă a unei adolescente: Cum a influențat relația dintre ei ancheta?

Șeful Poliției orașului Broșteni din Suceava, Dragoș Vasile Ursu, a fost demis din funcție.

Decizia a fost luată în urma morții suspecte a unei tinere de 18 ani, cu care acesta ar fi avut o relație.

”Începând cu data de astăzi, 14.08.2024, şeful Poliţiei Oraşului Broşteni a fost eliberat din funcţia de conducere, urmând să îşi desfăşoare activitatea pe o funcţie de execuţie, din cadrul unei secţii rurale de poliţie, arondată Poliţiei Municipiului Suceava”, a transmis IPJ Suceava.

Conform sursei citate, măsura a fost dispusă în virtutea respectării principiilor deontologiei profesionale şi pentru asigurarea cadrului legal optim, în vederea desfăşurării cercetărilor în dosarul penal vizând o faptă de ucidere din culpă.

ADVERTISING

Tânăra de 18 ani a fost găsită moartă în casă, existând date că s-ar fi sinucis, iar în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora fata avusese o relaţie cu şeful Poliției Broșteni.

Monitorul de Suceava scrie că tânăra, provenită din sistemul social de protecţie, şi-a sunat sora, anunţând un gest sinucigaş, iar la momentul în care sora a ajuns în casa unde fata locuia, a găsit-o spânzurată.

„Poliţiştii din cadrul Serviciului Investigaţii Criminale - IPJ Suceava desfăşoară activităţi de cercetare penală, sub coordonarea procurorului de caz, într-un dosar penal, întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ucidere din culpă, pentru stabilirea circumstanţelor decesului unei tinere, de 18 ani, din oraşul Broşteni, jud. Suceava.

ADVERTISING

În seara de 12.08.2024, în jurul orei 22:00, o tânără a fost identificată decedată, în apartamentul în care locuia, pe raza oraşului Broşteni, prezentând urmele unui act suicidal. În cauză a fost efectuată şi necropsia cadavrului, fără a fi evidenţiate urme ale vreunei infracţiuni intenţionate”, a anunţat anterior IPJ Suceava.

Aceştia precizează că la nivel intern se fac verificări, după ce în spaţiul public au apărut informaţii conform cărora fata avea o relaţie cu un poliţist cu 17 ani mai în vârstă decât ea şi că acesta obişnuia să o lovească.

ADVERTISING

Localnicii din Broşteni au deschis o petiţie în care cer o anchetă corectă, susţinând că fata se plânsese prietenilor că poliţistul o bătea.

„Avem mai multe informaţii cum că toată tragedia din noaptea de 12.08 care a avut-o drept victimă pe Ioana Pavăl a fost muşamalizată.

1. Ioana a sunat la 112 înainte să facă gestul necugetat, iar la faţa locului s-a prezentat sora ei însoţită de comisarul care i-a făcut viaţa un calvar. De ce el? Având în vedere altercaţiile şi despărţirea celor doi, cu siguranţă Ioana ar fi sunat la secţie şi nu pe el.

2. Telefonul Ioanei a fost luat la secţia din Broşteni, acolo unde lucrează comisarul.

3. Nu s-a solicitat criminalistica, lucru care este inacceptabil, sinuciderea poate fi mascată, mai ales că este implicat un om cu «grade»", se arată în petiţia semnată de peste 1.700 de persoane.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇