Sora lui Jordan Chiles, gimnasta americană care a pierdut medalia de bronz în dauna Anei Bărbosu, face acuzații extrem de dure: ”Rasismul este real”

Sora lui Jordan Chiles, gimnasta americană care a pierdut medalia de bronz în dauna Anei Bărbosu, face acuzații extrem de dure: ”Rasismul este real”

TAS a decis sâmbătă seara să îi acorde româncei Ana Maria Bărbosu medalia de bronz în finala de la sol, coborând-o pe americanca Jordan Chiles pe locul 5.

O decizie care a produs foarte multă vâlvă și rumoare în sportul mondial, dar și în ambele tabere. Jordan Chiles a anunțat care este prima decizie pe care a luat-o după ce a pierdut la TAS medalia de bronz în finala la sol de la Jocurile Olimpice în fața Anei Maria Bărbosu. Ea a anunțat printr-o postare pe rețelele de socializare că nu va mai fi activă în online: „Îmi iau acest timp şi ies de pe social media pentru sănătatea mea mentală. Mulţumesc”, a anunțat Jordan Chiles pe Instagram.

ADVERTISING

Nu de aceeași părere a fost sora sportivei, Jazmin Chiles, care tot printr-o postare în mediul online a făcut câteva acuzații dure după această decizie a TAS, abuzivă în opinia sa, asupra surorii sale.

„Vă rog să vă rugaţi pentru Jordan şi pentru familia mea. Rasismul este real, există, este viu. Ei i-au luat oficial, cinci zile mai târziu, una dintre medalii. Nu pentru că nu a câştigat, nu pentru că a fost dopată, nu pentru că a depăşit limitele, nu pentru că nu a fost destul de bună, ci pentru că juriul nu a fost capabil să îi ofere punctajul pentru dificultate şi a fost nevoie să fie depusă o contestaţie.

ADVERTISING

Patru secunde! Bronzul i-a fost luat pentru patru secunde, de care nu ar fi fost nevoie dacă juriul şi-ar fi făcut treaba. Te iubesc şi voi avea grijă de tine indiferent de ce va fi. Să vă fie clar. În toată istoria Jocurilor Olimpice, nimănui nu i-a fost luată medalia pentru aşa ceva. Sunt doar două motive pentru care îţi poate fi luată o medalie: dacă trişezi sau dacă eşti dopat. Ea nu a făcut niciunul dintre aceste lucruri”, a fost mesajul postat pe reţelele de socializare de Jazmin Chiles.

România termină o dată cu acest bronz Olimpiada de la Paris cu 9 medalii, trei de aur, patru de argint și două de bronz.

ADVERTISING

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇