Ana Maria Bărbosu câștigă medalia de bronz la TAS

Ana Maria Bărbosu câștigă medalia de bronz la TAS

Ana Maria Bărbosu a câștigat medalia de bronz la Jocurile Olimpice 2024 în urma audierilor de la TAS. Sabrina Voinea se clasează pe locul 4 în finala de la sol, iar americanca Jordan Chiles coboară pe 5, potrivit deciziei TAS.

Federația Română de Gimnastică a anunțat că Ana Maria Bărbosu a obținut medalia de bronz la sol deoarece contestația formulată de americanca Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut regulamentar.

Astfel, scorul americancei a fost scăzut la 13.666, motiv pentru care Ana Maria Bărbosu urcă pe locul 3, iar Sabrina Voinea pe locul 4.

ADVERTISING

Pe de altă parte, cererea făcută de Sabrina Voinea a fost respinsă. Sportiva a invocat că a fost depunctată pe baza unor imagini false, dar TAS i-a respins cererea.

Ce urmează acum? Pentru că decizia TAS nu este executorie, Federația Internațională de Gimnastică trebuie să ia acum act de ea și să o aplice. Abia după ce Federația Internațională de Gimnastică va ratifica decizia, Ana va primi medalia de bronz. Este, totuși, o simplă formalitate, potrivit FRG.

România are așadar 9 medalii câștigate la Jocurile Olimpice 2024:

ADVERTISING
  • 3 de aur - David Popovici (înot, 200 m liber), Andrei Cornea, Marian Enache (canotaj, dublu vâsle) și Adriana Adam, Roxana Anghel, Amalia Bereș, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Victoria Petreanu, Simona Radiș, Maria Rusu, Ioana Vrînceanu (canotaj, 8 rame cu cârmaci)
  • 4 de argint - Ancuța Bodnar, Simona Radiș (canotaj, dublu vâsle), Roxana Anghel, Ioana Vrînceanu (canotaj, dublu rame), Ionela Cozmiuc, Gianina van Groningen (canotaj, dublu vâsle categoria ușoară), Mihaela Cambei (haltere, 49 kg)
  • 2 de bronz - David Popovici (înot, 100 m liber) și Ana Maria Bărbosu (gimnastică, sol)
ADVERTISING

Comunicatul oficial:

Federația Română de Gimnastică, reprezentată de societatea de avocatura specializata in dreptul sportului, Gherdan si Asociatii SCA, prin avocatul coordonator Sabin Gherdan și avocații Călina Tejan și Raul Ștefan Celmare, după un efort colectiv de cinci zile și patru nopți, vă comunică dispozitivele ședinței TAS în speța:

FRG, Bărbosu , vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de către Ana Maria Bărbosu este parțial admisă.

2.⁠ ⁠⁠Contestația formulată de către Jordan Chiles a fost depusă peste termenul de 1 minut prevăzut de art. 8.5 din Regulamentul Tehnic FIG și este determinată ca fiind fără efect.

3.⁠ ⁠⁠Scorul inițial de 13.666 acordat atletei Jordan Chiles in finală este reinstituit.

4.⁠ ⁠⁠Federația Internațională de Gimnastică va determina clasamentul finalei și va acorda medaliile în concordanță cu decizia de mai sus.

5.⁠ ⁠⁠Alte solicitări sunt respinse

FRG, Voinea, vs. Federația Internațională de Gimnastică:

1.⁠ ⁠Cererea înregistrată de FRG și Sabrina Maneca Voinea este respinsă.

Ca urmare a acestei decizii, Ana Maria Bărbosu obține medalia de bronz în timp ce Sabrina Maneca Voinea încheie competiția pe locul 4.

Felicitări ambelor noastre gimnaste pentru rezultatul deosebit obținut la Jocurile Olimpice de la Paris!”, a declarat avocatul Sabin Gherdan.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇