Jocurile Olimpice 2024: S-a stabilit finala turneului olimpic de baschet

Jocurile Olimpice 2024: S-a stabilit finala turneului olimpic de baschet

Selecţionata masculină de baschet a Statelor Unite, deţinătoarea titlului, s-a calificat în finala Jocurilor Olimpice de la Paris, după ce a învins greu echipa Serbiei, scor 95-91, joi seara, la capătul unui meci a cărui soartă a fost decisă în ultimele minute.

Sârbii lui Nikola Jokic au fost la un pas să producă o mare surpriză la Bercy, după ce au condus pe tabelă aproape întreaga partidă. Americanii au revenit însă în ultimul sfert şi au reuşit să restabilească egalitatea prin LeBron James (84-84), iar apoi au preluat conducerea prin Stephen Curry (87-86), cu doar două minute de înainte de „buzzer”

ADVERTISING

Curry a înscris 36 de puncte în total, Joel Embiid a contribuit la rândul său cu 19 puncte la această victorie, în timp ce LeBron James a încheiat jocul cu o "triplă dublă" (16 puncte, 12 recuperări şi 10 assist-uri). De la sârbi s-au remarcat Bogdan Bogdanovic (20 puncte) şi Nikola Jokic (17 puncte).

În cealaltă semifinală, echipa ţării gazdă Franţa a dispus cu scorul de 73-69 de formaţia Germaniei, campioana mondială en titre.

Baschetbaliştii din Statele Unite vor lupta sâmbătă pentru al 17-lea lor titlu olimpic, al cincilea consecutiv, în 20 de participări la JO, în care s-au întors acasă cu medalii de fiecare dată.

ADVERTISING

Kevin Durant poate deveni cu această ocazie primul baschetbalist din istorie care câştigă patru medalii olimpice de aur.

Duelul dintre SUA şi Franţa este o reeditare a finalei Jocurilor Olimpice de la Tokyo, din 2021, câştigată de americani cu scorul de 87-82.

Germania şi Serbia, finalistele ediţiei trecute a Cupei Mondiale, se vor înfrunta la rândul lor în meciul pentru bronzul olimpic.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇