Pentru prima dată, Kamala Harris are 5% peste Donald Trump

Pentru prima dată, Kamala Harris are 5% peste Donald Trump

Democrata Kamala Harris îl conduce pe republicanul Donald Trump cu 42% din intenţiile de vot faţă de 37% în cursa pentru alegerile prezidenţiale americane din 5 noiembrie, potrivit unui sondaj Ipsos publicat joi.

Sondajul arată că Harris şi-a mărit avansul faţă de un alt sondaj Reuters/Ipsos din 22-23 iulie, care o dădea cu 37% la 34% peste Trump, relatează Reuters.

Sondajul realizat la nivel naţional pe 2.045 de adulţi americani, între 2 şi 7 august, a arătat că 4% dintre cei intervievaţi l-au susţinut pe candidatul independent Robert Kennedy Jr., în scădere de la 10% în iulie.

ADVERTISING

Ipsos a realizat sondajul din august independent de Reuters. Sondajul, realizat online, are o marjă de eroare de 3%.

Într-un sondaj separat, Ipsos a constatat că Harris îl conduce pe Trump cu 42% la 40% în cele şapte state în care alegerile au fost cele mai strânse în 2020: Arizona, Georgia, Michigan, Nevada, Carolina de Nord, Pennsylvania şi Wisconsin. Acest rezultat nu a defalcat rezultatele pentru fiecare stat în parte.

Kamala Harris a intrat în cursa prezidenţială pe 21 iulie, când preşedintele Joe Biden şi-a retras candidatura şi a susţinut-o pe ea, după o prestaţie dezastruoasă la dezbaterea din 27 iunie împotriva lui Trump.

ADVERTISING

Sondajele Reuters/Ipsos îi arătau în mare parte pe Biden şi Trump la egalitate atunci când preşedintele era încă în cursă, deşi Biden avea rezultate mai slabe decât în acelaşi moment al campaniei din 2020, când l-a învins pe Trump.

Sondajul Ipsos din august a arătat că mai mulţi alegători îl asociază pe Trump decât pe Harris cuvântului "patriot" - invocat adesea în discursurile de campanie ale lui Trump - precum şi cu "ciudat", un cuvânt pe care susţinătorii lui Harris l-au folosit pentru a-l ironiza pe Trump în ultimele săptămâni.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇