Restricții impuse pe cele mai vizitate plaje din Europa

Restricții impuse pe cele mai vizitate plaje din Europa

Plajele europene sunt unele dintre cele mai căutate destinații de vacanță. În fiecare an, milioane de turiști aleg aceste zone pentru a-și petrece concediul.

Dar multe dintre plajele populare din Europa au introdus restricții în acest sezon estival, pentru protejarea mediului și pentru a face față mai ușor numărului mare de turiști.

Într-un articol cuprinzător, Schengen.News prezintă cele mai vizitate plaje din Europa și ce măsuri au fost luate.

Spania

Conform Indexului Turismului de Vară în Europa, Spania are cel mai mare scor pentru a fi cea mai bună destinație de vară de pe continent. Nu este de mirare că țara atrage milioane de turiști, mai ales datorită plajelor cu steag albastru, pentru care deține un record mondial.

Steagul albastru este considerat un simbol al protecției mediului la cel mai înalt standard.

Însă plajele din Spania au impus restricții care se pot referi la îmbrăcăminte, curățenie și comportamentul turistic în general.

ADVERTISING

Destinații precum Barcelona, ​​Malaga și Palma de Mallorca interzic costumele de baie în afara plajelor și piscinelor.

Fără rezervare de locuri la plajă

Recent, consiliile locale din Spania au decis că turiștii care rezervă locuri pe plajă punând acolo un prosop riscă să fie amendați. Măsura a fost implementată în unele municipalități din Alicante, inclusiv în orașul Benidorm, care este popular pentru viața de noapte.

În apropiere de Calpe, turiştii care instalează umbrele, scaune sau hamace înainte de ora 9.30 se confruntă cu o amendă de până la 250 de euro.

Fumatul interzis pe plajă

Barcelona a introdus o nouă măsură care interzice fumatul pe plajă. Cei care încalcă această regulă riscă o amendă de 30 de euro.

Măsura a fost inițiată pentru reducerea numărului de mucuri de țigară de pe plajă.

Fără tricouri de fotbal la restaurante

11 restaurante din Barcelona au adoptat un nou cod vestimentar, interzicând intrarea celor care poartă articole care promovează echipele de fotbal.

ADVERTISING

În plus, topurile fără bretele, accesoriile cumpărate de la vânzătorii stradali și orice îmbrăcăminte cu siglele mărcilor de alcool nu vor fi permise. Cu toate acestea, regula nu îi face pe turişti pasibili de amendă.

Nu urinați în mare

Galicia, municipalitatea autonomă din Spania, a decis să îi amendeze pe cei care urinează în mare cu 750 de euro.

Noua măsură a fost introdusă după ce orașul a dezvăluit nivelurile mari de contaminare a apei. Playa Jardin a fost cea mai afectată zonă.

”Există dovezi epidemiologice că această situație poate provoca simptome gastrointestinale din cauza ingerării de apă, precum și alte tipuri de afecțiuni, precum infecții respiratorii acute și infecții ale urechilor, ochilor, căilor nazale și ale pielii”, au spus autoritățile.

Nu este specificat însă cum pot fi descoperiți cei care urinează în mare.

Nu înotați după miezul nopții

ADVERTISING

De asemenea, Benidorm a interzis înotul și dormitul pe plajă între miezul nopții și 7 dimineața. Turiștii pot fi amendați cu până la 1.200 de euro dacă nu respectă regulile.

Italia

Pe lângă cultura sa bogată, Italia are una dintre cele mai uluitoare linii de coastă și este a doua cea mai populară destinație pentru turismul de vară în 2024. Există sute de plaje pentru turiști în Italia și, de aceea, milioane de oameni continuă să viziteze această țară.

Și Italia a inițiat unele măsuri, legate în principal de felul în care turiștii se îmbracă.

Fără costume de baie în afara plajelor și piscinelor

Sorrento, un oraș popular de pe coasta Amalfi, nu permite turiștilor să poarte costume de baie în afara plajelor și piscinelor. Cei care încalcă legea pot fi amendați cu 500 de euro.

Fără prosoape în Sardinia

În efortul de a întreține plaja Pelosa din Sardinia, autoritățile locale au interzis turiștilor să vină cu prosoape pe plajă.

În plus, există un plafon zilnic pentru vizitatori (1.500 de vizitatori pe zi) și o taxă de intrare de 3 euro pentru această plajă.

Destinații precum Lu Impostu și Brandinchi din Sardinia au, de asemenea, un plafon zilnic de vizitatori, nefiind permis mai mult de 1.500 și, respectiv, 3.300 de vizitatori pe zi.

Fără selfie-uri în zonele populare

Turiștii din Portofino pot fi amendați cu până la 275 de euro dacă fac selfie-uri, în special în locuri populare. Măsura a fost introdusă din cauza locurilor extrem de aglomerate din orașul italian, care fac deplasarea în Portofino foarte dificilă atât pentru localnici, cât și pentru turiști.

Fără ședere pe Treptele Spaniole

Pe Treptele Spaniole din Roma, cunoscute în italiană ca Trinita dei Monti, turiștii obișnuiesc adesea să se așeze pentru a se odihni. Acum, ei pot fi amendați cu sume cuprinse între 250 și 400 de euro dacă se așază pe aceste trepte – o măsură considerată excesivă de activiștii din Italia.

Portugalia

Țara este populară pentru multe dintre plajele sale, unde cei care caută o oază de liniște se pot regăsi dar și cei aventuroși pot fi mai mult decât mulțumiți de ceea ce oferă țara.

Și aici există reguli pe care cei care merg pe plajă ar trebui să le respecte.

Astfel, turiştii din Portugalia pot fi amendaţi dacă ascultă muzică tare pe plajă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇