De ce e bine să NU despachetezi bagajul imediat ce te-ai întors din vacanță. Cât și de ce ar trebui să aștepți

De ce e bine să NU despachetezi bagajul imediat ce te-ai întors din vacanță. Cât și de ce ar trebui să aștepți

Să recunoaștem, nu prea avem tragere de inimă atunci când vine vorba să despachetăm din vacanță. Cei mai mulți dintre noi prelungim cât putem de mult acest moment. Până când ajungem să ne lovim de bagaje și nu mai avem încotro. Dar medicii spun că nici nu ar trebui să ne grăbim cu această activitate și au și o explicație pentru asta.

De fapt, potrivit acestora, cel mai bine ar fi să așteptăm circa două săptămâni până să despachetăm. De ce atât de mult? Pentru că atât le ia ploșnițelor și ouălor lor să moară.

ADVERTISING

Pentru că din concediu, din locuri precum hotelurile, putem aduce acasă în bagaje o grămadă de musafiri nepoftiți: ploșnițe, păianjeni etc.. Și nu pentru că ar fi murdar, ci pur și simplu din cauza fluxului mare de oameni, care ar putea aduce neintenționat așa ceva.

Tocmai de aceea, conform IFL Science, ar trebui să ne păstrăm bagajele în cadă în timpul șederii la hotel, acesta nefiind un mediu prielnic pentru ploșnițe și alte vietăți cu multe picioare.

Odată ajunși acasă, am face bine să nu le deschidem timp de două săptămâni, iar dacă nu avem încotro, atunci să spălăm hainele și articolele rezistente la căldură într-un ciclu fierbinte pentru a elimina gângăniile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇