Panourile cu „ostașul” costă 2 milioane de euro, din bani publici. Ironia lui Ciolacu, replica lui Ciucă și "Capra cu trei iezi" de la Tudose

Panourile cu „ostașul” costă 2 milioane de euro, din bani publici. Ironia lui Ciolacu, replica lui Ciucă și "Capra cu trei iezi" de la Tudose

Din luna mai și până azi, PNL a cheltuit „din subvenții acordate de la bugetul de stat” 510.000 de euro pe lună pe 400 de panouri stradale care promovează cartea lui Nicolae Ciucă, un proiect personal finanțat din bani publici. Aici intră chiria expunerii publicitare, TVA și taxele locale.

Partidul a mai transmis pentru site-ul de investigații Snoop.ro că a achitat 450.000 de euro pentru producerea și montarea afișajului în toată țara.

Totalul de până acum al publicității outdoor pentru carte a fost de 2 milioane de euro, pe cele trei luni scurse. 

CONSTANTA - ALEGERI 2024 - BANNER -NICOLAE CIUCA -
Foto: Inquam Photos / George Călin

Până la finalul anului, afișarea volumului lui Nicolae Ciucă va costa, în total, peste 4 milioane de euro. 

ADVERTISING

Fotografia lui Nicolae Ciucă este cea de pe coperta cărții „Un ostaș în slujba țării”.

„Noi am făcut un deal că am luat panourile pe un an de zile”, a explicat Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL. El a spus că „panourile le-am plătit strict în zona electorală, iar, în rest, le-am ocupat cu altceva”, referindu-se la cartea șefului său de partid.

Rareș Bogdan nu vede niciun conflict de interese în a finanța din bani publici o carte privată și spune că „Faptul că vorbim despre o carte pe mine mă bucură. După mult timp, de la Cățeluș cu părul creț și Capra cu trei iezi, unii vor mai ține, în sfârșit, mâna pe o carte”.

ADVERTISING

Nicolae Ciucă a anunțat, în timpul campaniei electorale pentru europarlamentare, că va publica, în luna iunie, o carte la editura RAO.

Primul termen de lansare nu a fost respectat. Lansarea cărții s-a amânat pentru luna august. Ca autor și deținător inițial de drepturi intelectuale pe carte, Nicolae Ciucă a precizat că toate încasările vor fi „donate către inițiative caritabile”.

„Paginile acestei cărți sunt despre mine. Sunt gândurile mele despre ce a însemnat tranziția de la om de armată la om politic. Sunt despre viața mea, cea din spatele pupitrului, microfonului sau televizorului”, a scris Nicolae Ciucă pe site-ul dedicat cărții, nicolaeciuca.ro.

ADVERTISING

Reacția ironică a lui Ciolacu şi replica lui Ciucă

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a evitat să comenteze dezvăluirile. El a spus însă că, având în vedere intensa promovare, cartea lui Ciucă va fi ”un best-seller”.

”Am înţeles că au fost folosite la lansarea unei cărţi. O să fie un bestseller, sunt ferm convins, mai ales că ţinem cont de ce promovare a avut”, a răspuns Ciucă, evitând să facă alte comentarii pe acest subiect.

Într-o reacţie pe Facebook, Nicolae Ciucă spune că va dona toţi banii obţinuţi.

"Îi recomand lui Marcel Ciolacu să citească și el cartea, poate avea multe de învățat. Promit să îi trimit un exemplar, cadou.

Sper că va fi un bestseller, pentru că toate încasările vor merge către inițiative caritabile".

Tudose trage concluzii cu trei iezi

Sarabanda glumelor este dusă mai departe de europarlamentarul PSD Mihai Tudose.

„Două declarații de neratat azi!

1. Dl. Președinte-Autor Ciucă: cartea (a lui, evident) va fi un bestseller!

2. ⁠Rareș Bogdan: românii nu citesc; după Capra cu trei iezi, unii vor mai ține, în sfârșit, mâna pe o carte a lui Nicolae Ciucă!”, a scris pe Facebook Mihai Tudose.

Acesta trage două concluzii în urma declarațiilor citate.

„1. Cartea cu ostașul de pe stâlpi va fi lectură obligatorie la PNL (cu bonul de la achiziție ca dovadă a atașamentului față de doctrină)

2. ⁠Acesta fiind publicul-țintă… recomandarea domnului Rareș Bogdan (care-și cunoaște bine partidul 😂), pare a avea suport în realitate…

P.S.: Să alături opera Președintelui cu Capra cu trei iezi… e dovadă de talent…. Sau a citit-o și pare că seamănă!”, adaugă vicepreședintele PSD.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇