Ce spune Bernadette Szocs după eliminarea României în optimi la tenis de masă, la Jocurile Olimpice

Ce spune Bernadette Szocs după eliminarea României în optimi la tenis de masă, la Jocurile Olimpice

Jucătoarea Bernadette Szocs a declarat, luni, după ce România a fost eliminată în proba de echipe a turneului de tenis de masă de la Jocurile Olimpice de la Paris, că în întâlnirea pierdută cu India în optimile de finală diferenţa a fost făcută în primele două meciuri.

„Din păcate, diferenţa s-a făcut în primele două meciuri. Acolo ne-ar fi trebuit foarte mult unul dintre cele două meciuri, pentru că ştiam că va fi o întâlnire foarte dificilă împotriva lor. De fiecare dată am avut meciuri strânse cu India. Din păcate azi nu ne-a ieşit, au condus cu 2-0 apoi, am încercat să revenim, dar ştiam că dacă ajungem la un 2-2 este dificil. Pentru că Manika Batra are mai multă experienţă decât Adina. Au mai şi jucat împreună nu de mult timp şi a învins-o, deci are un plus faţă de ea. Nu ar fi trebuit să ajungem acolo, este o dezamăgire foarte mare. Acum nu mai avem cum să dăm timpul înapoi. Din greşelile astea trebuie să învăţăm şi să încercăm data viitoare să fie 2-0 pentru noi”, a afirmat ea.

ADVERTISING

Deşi este dezamăgită, Szocs a menţionat că nu renunţă la visul său cel mare, acela de a cuceri o medalie olimpică.

"Sunt tare dezamăgită, nici nu pot exprima în cuvinte. Încă nu realizez 100% ce s-a întâmplat, adică nu vreau să accept situaţia, chiar dacă deja s-a întâmplat. Am foarte multe de învăţat de aici de la Jocurile Olimpice de la Paris. Mă motivează, am o ambiţie în plus. Chiar nu am niciun regret faţă de ceea ce am făcut la aceste Jocuri, pentru că am lăsat totul deoparte şi am făcut totul pentru tenisul de masă. Acum ştiu că trebuie să mă antrenez şi mai mult. Trebuie să acceptăm că am avut noi o zi mai slabă şi ele o zi mai bună. Eu nu voi renunţa însă la visul meu cel mare. Mai am patru ani la dispoziţie şi sunt convinsă că într-o zi va deveni realitate", a explicat jucătoarea română.

ADVERTISING

Echipa feminină de tenis a României a fost învinsă de India cu scorul de 3-2, luni, în optimile de finală şi a încheiat astfel participarea la Jocurile Olimpice de la Paris.

Tricolorele au început cu stângul şi au pierdut primele două meciuri, apoi au revenit şi au restabilit egalitatea (2-2), dar s-au înclinat în meciul decisiv.

Partida inaugurală, cea de dublu, a fost pierdută cu 0-3 (9-11, 10-12, 7-11) de Adina Diaconu şi Elizabeta Samara în faţa perechii Archana Girish Kamath/Sreeja Akula.

Surpriza neplăcută a fost înfrângerea suferită de Bernadette Szocs în duelul cu Manika Batra, scor 0-3 (5-11, 7-11, 7-11).

ADVERTISING

Samara a adus primul punct al tricolorelor, după 3-2 (8-11, 11-4, 7-11, 11-6, 11-8) cu Sreeja Akula, apoi Bernadette Szocs a învins-o pe Archana Girish Kamath cu 3-1 (11-5, 8-11, 11-7, 11-9).

În meciul decisiv, Manika Batra, cea mai bună jucătoare indiană, a învins-o pe Adina Diaconu cu 3-0 (11-5, 11-9, 11-9).

Echipa României, care va încheia pe locul 9, a ocupat locul 5 la Tokyo, 7 la Beijing 2008 şi 9 la Rio de Janeiro 2016.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!