Pan Zhanle, marele rival al lui David Popovici, a cucerit o nouă medalie de aur la Jocurile Olimpice, după un timp uluitor

Pan Zhanle, marele rival al lui David Popovici, a cucerit o nouă medalie de aur la Jocurile Olimpice, după un timp uluitor

Chinezul de 20 de ani Pan Zhanle, campion olimpic la 100 de metri liber, după ce l-a învins în finală chiar pe David Popovici, a mai cucerit la Paris o medalie de aur după ce a spulberat cronometrele de lângă piscina din La Defense.

Asiaticul tocmai a devenit de azi primul înotător din istorie care coboară sub 46 de secunde în 100 de metri liber. A făcut acest lucru în ștafeta de 4x100m mixt de la Jocurile Olimpice, dar acest lucru, conform regulamentelor, nu va fi contorizat ca record mondial.

China a câștigat aurul olimpic cu un timp de 3:27.46, o performanță incredibilă, iar pe 2 s-a clasat SUA, care a pierdut în fața marii sale rivale la o cursă de ștafetă după 64 de ani! Bronzul a fost obținut de Franța.

WORLD RECORD BROKEN! 🫨 | Men's Swimming 100m Freestyle Highlights | #Paris2024

Pentru China au concurat înotătorii Xu Jiayu, Qin Haiyang, Sun Jiajun și Pan Zhanle, iar cele 4 probe au fost „spate”, „bras”, „fluture” și „liber”. Zhanle a fost ultimul schimb, înotând în stilul său favorit, liber, terminând bucata sa de 100 de metri într-un timp uluitor, 45.92 secunde.

ADVERTISING

E prima dată când SUA nu câștigă această probă de la introducerea sa în programul olimpic, din 1960.

Zhanle a doborât recordul mondial al sutei, proba regină a natației, în finala cu David Popovici, stabilind un timp de referință, 46,40 secunde.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇