Mihai Covaliu: "Ceea ce au reușit fetele la 8+1 e incredibil. O cursă perfectă"

Mihai Covaliu: "Ceea ce au reușit fetele la 8+1 e incredibil. O cursă perfectă"

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a declarat, sâmbătă, că fetele din echipajul feminin de opt plus unu au făcut o cursă perfectă şi au câştigat aurul la Jocurile Olimpice de la Paris.

”Sunt fericit pentru sportive, sunt fericit pentru toţi cei care au vrut să ajungă la Jocurile Olimpice, unii au reuşit, unii nu au reuşit. Cei care au ajuns aici sunt cei mai buni dintre cei buni, nivelul este unul extrem extrem de ridicat şi doar cei mai bun dintre cei buni reuşesc să câştige medalii, să urce pe podium. Iar ceea ce au reuşit fetele astăzi de la 8+1 este cu adevărat incredibil. Au făcut o cursă absolut perfectă. Să câştigi cu o barcă, şi nu o barcă mica, o barcă de 8+1, în faţa tuturor asta spune foarte, foarte multe. Au crezut extrem de mult, au crezut în ceea ce pot face şi iată că au reuşit. Sunt foarte bucuros, felicitări canotajului românesc, care a demonstrat că formează o echipă care merită să fie luată ca exemplu şi ceea ce au reuşit aici sunt absolut convins că va atrage multe lucruri pozitive”, a declarat Covaliu.

ADVERTISING

Referitor la faptul că era foarte emoţionat la sfârşitul cursei, Covaliu a spus că trăieşte la intensitate maximă fiecare competiţie în care sunt angrenaţi sportive români.

''Am fost emoţionat pentru că aşa se trăieşte competiţia olimpică, aşa trebuie să fii cu tot sufletul alături de sportivi, conectat la maximum şi doar aşa reuşeşti să intri în această atmosferă şi să fii parte din acest succes. Ce se întâmplă aici este minunat şi sunt extrem de fericit'', a subliniat fostul campion olimpic la sabie.

''Ne propunem obiective, sigur că sunt importante. E important să urmărim aceste obiective şi le putem îndeplini doar dacă dăm tot ceea ce avem mai bun şi din punct de vedere material, dar mai ales din punct de vedere sufletesc. Pentru că degeaba ai tot ceea ce ai nevoie, dacă îţi lipseşte acea picătură de magie care se cheamă suflet. Iar fetele la felul în care le-am văzut în barcă înainte de plecare era clar că îşi vor da şi ultima picătură de energie şi vor pune tot sufletul în această cursă fabuloasă'', a adăugat preşedintele COSR.

ADVERTISING

''E o ediţie pentru care ne-am pregătit foarte foarte bine, ne-am creat mai multe şanse de a câştigat medalia aici la Paris. Tot acest ciclu olimpic a fost unul extrem de bine pregătit, cu cei care au vrut să se pregătească bine şi este meritul celor pe care îi cunoaştem şi sunt foarte mulţi pe care nu îi cunoaştem şi către ei trebuie să întorc aceste gânduri şi mulţumiri ale noastre. Fiecare are câte o bucăţică din aceste frumoase medalii de aur pe care România le-a câştigat aici'', a mai arătat Covaliu.

România a cucerit aurul la opt plus unu feminin la Jocurile Olimpice de la Paris, sâmbătă, după ce a dominat finala probei regine a canotajului.

ADVERTISING

Canotajul a obţinut cinci medalii la JO 2024, două de aur şi trei de argint.

România are un bilanţ de şapte medalii la Jocurile de la Paris, trei de aur, trei de argint şi una de bronz. Aur au câştigat înotătorul David Popovici la 200 metri liber, canotorii Andrei Cornea şi Marian Enache la dublu vâsle masculin şi echipajul feminin de opt plus unu (Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu), argintul a fost obţinut de Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş la dublu vâsle feminin, de Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel la dublu rame feminin şi de Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc la dublu vâsle feminin - categorie uşoară, în timp ce bronzul a fost cucerit de David Popovici la 100 metri liber.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇