Alertă în Olanda după ce un lup a apărut și a mușcat un copil, într-o pădure din centrul țării

Alertă în Olanda după ce un lup a apărut și a mușcat un copil, într-o pădure din centrul țării

Autorităţile olandeze au emis miercuri o alertă de urgenţă pentru vizitatorii însoţiţi de copii mici prin intermediul căreia aceste persoane sunt îndemnate să evite o zonă forestieră din centrul ţării după mai multe incidente „îngrijorătoare” ce au implicat un lup, inclusiv cazul unui copil care a fost muşcat.

Cel mai recent incident de acest fel s-a produs miercuri dimineaţă, atunci când „un animal mare”, despre care se presupune că ar fi fost un lup, a sărit pe un copil şi l-a răsturnat pe sol în apropiere de satul Austerlitz, la aproximativ 16 kilometri est de oraşul Utrecht, informează AFP.

ADVERTISING

Copilul nu a fost rănit, însă o fetiţă a fost muşcată în urmă cu zece zile în aceeaşi regiune. Testele ADN au confirmat că a fost vorba, într-adevăr, despre un lup.

Cunoscută sub numele de "Dealurile crestate din Utrecht", zona este acoperită de o pădure densă şi este apreciată de excursionişti, biciclişti şi amatorii de alergări.

Autorităţile din provincia Utrecht "îi îndeamnă pe vizitatori să dea dovadă de cea mai mare prudenţă atunci când călătoresc în regiunea dealurilor crestate din Utrecht", precizează un comunicat. "Ei sunt sfătuiţi să nu meargă în acele păduri însoţiţi de copii mici".

ADVERTISING

La începutul lunii iulie, o femeie le-a semnalat autorităţilor olandeze că animalul ei de companie, un caniş, a fost ucis de un lup.

Lupii au reapărut în Ţările de Jos în 2015, după o absenţă de 150 de ani, iar zeci de astfel de animale au fost văzute de atunci, însă ele rămân temătoare şi evită în general contactul cu oamenii.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇