Coreea de Nord caută medicamente în străinătate pentru a-l ajuta Kim Jong Un să slăbească

Coreea de Nord caută medicamente în străinătate pentru a-l ajuta Kim Jong Un să slăbească

Serviciul Naţional de Informaţii (NIS), principala agenţie de spionaj din Coreea de Sud, a declarat luni la o audiere în faţa unei comisii a Parlamentului că asistenţii liderului nord-coreean Kim Jong Un încearcă să obţină medicamente noi din străinătate pentru a-l ajuta cu problemele sale de sănătate, după ce a luat din nou în greutate.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un suferă de probleme de sănătate cauzate de obezitate, inclusiv hipertensiune arterială şi diabet, a declarat agenţia de spionaj din Coreea de Sud, relatează SkyNews.

ADVERTISING

Kim, în vârstă de 40 de ani, este cunoscut ca fiind un amator de alcool şi un fumător înrăit şi provine dintr-o familie cu o istorie de probleme cardiace. Atât tatăl său, Kim Jong Il, cât şi bunicul său, Kim Il Sen, care au condus înaintea sa, au murit din cauza problemelor cardiace.

Kim, care a preluat puterea în 2011 după moartea tatălui său, are o înălţime de aproximativ 170 cm şi cântărea anterior 140 kg, ceea ce îl plasează în categoria obezilor pe graficul indicelui de masă corporală (IMC).

În 2021, acesta a părut să fi slăbit considerabil, probabil ca urmare a schimbării dietei, însă imagini recente din mass-media de stat arată că s-a îngrăşat din nou.

ADVERTISING

NIS a declarat că greutatea lui Kim a revenit la aproximativ 140 kg, ceea ce înseamnă că acesta se află într-un grup cu risc ridicat pentru anumite boli, potrivit lui Lee Seong Kweun, unul dintre politicienii sud-coreeni prezenţi la audierea cu uşile închise.

Oficialii serviciilor de informaţii sud-coreene au declarat că Kim a prezentat simptome de hipertensiune arterială şi diabet încă de la vârsta de 30 de ani şi că, probabil, va suferi în cele din urmă de boli de inimă, dacă nu îşi îmbunătăţeşte starea de sănătate, a declarat Lee.

ADVERTISING

Park Sunwon, un alt politician care a participat la şedinţa de informare a serviciilor de informaţii sud-coreene, a declarat că NIS crede că obezitatea lui Kim este legată de consumul de alcool, fumat şi stres.

Cine i-ar putea succeda lui Kim?

Coreea de Nord este una dintre cele mai secretoase ţări din lume şi nu există practic nicio modalitate prin care cei din afară să cunoască starea de sănătate exactă a lui Kim.

Sănătatea lui Kim este în centrul atenţiei în afara Coreei de Nord, deoarece acesta nu a decis oficial cine îi va succeda şi cine va prelua controlul asupra arsenalului nuclear în creştere al ţării. NIS consideră că fiica sa, care se pare că se numeşte Kim Ju Ae şi are 10 ani, pare a fi preferata.

De la sfârşitul anului 2022, ea s-a alăturat tatălui său la o serie de evenimente publice de profil înalt. Mass-media de stat a numit-o "cel mai iubit" sau "respectat" copil al lui Kim Jong Un şi a difuzat imagini şi fotografii care arată creşterea poziţiei sale politice şi apropierea de tatăl său.

NIS a adăugat că cel puţin 60% din activităţile publice ale lui Kim Ju Ae au implicat participarea la evenimente militare împreună cu tatăl său.

Potrivit CNN, noi informaţii indică faptul că fiica liderului nord-coreean Kim Jong Un urmează în secret cursuri de succesiune pentru a fi pregătită să preia controlul asupra ţării secrete.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇