Cod galben de vânt puternic și caniculă

Cod galben de vânt puternic și caniculă

Meteorologii au emis o informare de vânt puternic valabilă luni și marți în toată țara. Marți, până la ora 22.00, 13 județe vor fi sub avertizare cod galben de vânt.

Este vorba despre județele Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Vrancea, Galați, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța.

În aceste zone, vântul va prezenta intensificări, cu viteze de 50…60 km/h și pe arii restrânse de 65…70 km/h.

image-40

De asemenea, avertizarea cod galben de caniculă pentru ziua de luni rămâne în vigoare.

În Oltenia şi în cea mai mare parte a Munteniei se vor înregistra temperaturi mai ridicate decât cele normale pentru această dată, va fi caniculă şi disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) local va atinge pragul critic de 80 de unităţi.

ADVERTISING

Temperaturile maxime vor fi de 34…38 de grade.

image-41

Cum va fi vremea în București

În București, vremea va fi caniculară, până marți dimineață, cu disconfort termic accentuat, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși ușor pragul critic de 80 de unități.

Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și în prima parte a nopții când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în prima parte a zilei, în general cu viteze de 35…40 km/h. Temperatura maximă va fi de 35…36 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

ADVERTISING

Marți, valorile termice vor fi mai scăzute față de ziua precedentă, însă după-amiaza va fi călduroasă.

Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 32 de grade.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇