Accesorizarea rochiei negre în funcție de eveniment și de perioada zilei - idei și sfaturi utile

Accesorizarea rochiei negre în funcție de eveniment și de perioada zilei - idei și sfaturi utile

Aspirația femeii către eleganță, frumusețe și grație face parte din esența sa și, de aceea, în fiecare garderobă, se găsește cel puțin o rochie neagră. Atât de versatilă și de elegantă, rochia neagră se poate adapta oricărui eveniment și se poate asorta cu orice culoare sau accesorii, în funcție de stilul adoptat. Mai mult, accesoriile fac diferența de stil și eleganță, evidențiază ținuta și conferă grație femeii care le poartă.

În continuare vei putea descoperi mai multe informații despre accesorizarea rochiei negre în funcție de eveniment și de perioada zilei, alături de alte sfaturi utile.

1.  Accesorizare rochie neagră - idei practice pentru a evidenția stilul adoptat

Foto: cottonbro studio/ Pexels.com

Deoarece negrul este o nonculoare, se poate asorta cu orice în funcție de material, textură și stilul vestimentar. Alegerea accesoriilor pentru rochia neagră este simplă, însă trebuie să respecte unele principii de bază pentru a obține aprecierea tuturor.

Care sunt principiile esențiale pentru alegerea accesoriilor pentru rochia neagră?

În continuare vei descoperi principiile care te ghidează în alegerea accesoriilor, pentru a obține stil și eleganță la parametri optimi.

  • Asortarea

Așa cum deja știi, negrul se asortează cu orice culoare, însă nu poți alege accesorii sofisticate pentru ținute prea simple sau accesorii stridente pentru ținute de zi. Spre exemplu, pentru o ținută de zi poți alege pantofi sau sandale colorate, poșeta asortată cu încălțămintea și alte accesorii în ton cu primele. 

Foto: Ihsan Adityawarman/Pexels.com

ADVERTISING

Pentru ținuta de seară poți alege ceva mai sofisticat în plus, precum pietrele prețioase, paietele sau pietricelele pentru accesorizarea rochiei negre. Niște încălțări și o poșetă nude vor scoate în evidență bijuteriile strălucitoare ale ținutei de seară.

  • Contrastul

Culorile vibrante ale accesoriilor pot evidenția linia și frumusețea rochiei negre, dacă sunt alese cu bun gust.

  • Tipul evenimentului

Dacă ai ocazii formale unde vrei să porți rochie neagră, poți alege accesorii delicate, încălțări potrivite stilului și poșetă elegantă, în timp ce pentru ocazii de zi sau casual ai o mulțime de posibilități pentru a-ți evidenția stilul.

  • Echilibru și proporție

Pentru completarea lungimii rochiei și scoaterea în evidență a siluetei poți alege accesorii care să creeze echilibru și proporție, fără să o supraîncarci.

Foto: Criativa Pix Fotografia/Pexels.com

Ce bijuterii pentru rochie neagră alegi în funcție de stil?

Întreaga ta apariție sau atitudinea pe care o ai în public sunt în strânsă legătură cu accesorizarea ținutei. Desigur, bijuteriile le poți alege în funcție de stil, pentru a surprinde în mod plăcut, fără a crea un dezechilibru între rochie și accesorii.

  • Pentru o ținută elegantă se evită accesorizarea excesivă, pentru a evidenția în special eleganța rochiei. Poți alege niște cercei delicați și o broșă strălucitoare.

De asemenea, poți opta pentru un set de bijuterii strălucitoare, dacă rochia nu are deja materialul foarte rafinat sau strălucitor.

  • Pentru o ținută de seară, la o întâlnire în oraș cu prietenii poți alege cercei lungi, o brățară sau un set de bijuterii colorate, pentru un plus de naturalețe și rafinament. 
  • Pentru o rochie elegantă poți opta pentru un set de bijuterii finuțe, pentru a adăuga o notă de subtilitate și o strălucire discretă.
  • Pentru o rochie cu paiete sau sclipici poți opta pentru un pandantiv evident și cercei asortați, care să completeze aspectul dramatic și elegant în egală măsură.
  • O rochie simplă poate fi accesorizată cu bijuterii strălucitoare, în funcție de eveniment, dacă te împaci cu stilul pe care vrei să-l adopți.
ADVERTISING

Fie că alegi bijuterii stridente, fie că optezi pentru unele discrete, este important să te simți bine și să se potrivească evenimentului respectiv, pentru a fi reflectată propria ta personalitate, stilul și naturalețea. 

Top 10 stiluri vestimentare de care să ții cont în alegerea accesoriilor

  1. Stilul clasic, care inspiră echilibru, credibilitate și seriozitate
  2. Stilul elegant, care inspiră grație și rafinament
  3. Stilul casual, care se remarcă prin versatilitatea alegerilor
  4. Stilul romantic, care li se potrivește femeilor delicate, având o notă boemă
  5. Stilul boho chic sau boem, care se poartă în special în anotimpul cald, în medii informale
  6. Stilul sport, care este remarcat prin vestimentația comodă
  7. Stilul streetwear sau urban, potrivit pentru persoane flexibile, fiind ultra casual
  8. Stilul dramatic, care denotă o personalitate puternică
  9. Stilul glam, care se remarcă prin accesorii strălucitoare, pentru evenimente speciale, potrivite pentru femei fermecătoare
  10. Stilul minimalist, potrivit pentru persoane practice, deoarece se evidențiază naturalețea acestora.

Foto: Gabrielle Henderson/Unsplash.com

Este adevărat că gusturile sunt indiscutabile, însă este important să te simți bine și să obții randament maxim în fiecare situație, în funcție de eveniment. Fie că mergi la serviciu sau la o întâlnire de afaceri, fie că participi la un cocktail, la o conferință sau la o nuntă ai o paletă largă de alegeri și poți ieși în evidență cu grația, stilul și eleganța ta dacă ții cont de principiile de bază și de recomandările stiliștilor din domeniul fashion. 

2. Accesorii pentru rochie neagră în funcție de eveniment și de perioada zilei

Dacă te întrebi „cu ce accesorizez o rochie neagră” vei descoperi că există o mulțime de soluții, care mai de care mai practice și utile, în funcție de stil și de eveniment. În continuare vei descoperi ce bijuterii se poartă la o rochie neagră în funcție de fiecare ocazia sau evenimentul la care participi. Din dorința de a evidenția, propria personalitate , precum și stilul sau expresivitatea se recomandă să alegi contient, pentru a te simți bine în fiecare situație.

ADVERTISING

Dacă te întrebi cum îți alegi bijuteriile potrivite, vei descoperi în continuare sfaturi utile și valoroase pentru alegerea perfectă.

Accesorii pentru rochie neagră în vederea participării la o nuntă

Accesoriile elegante și rafinate sunt caracteristice stilului elegant, glamorous și de aceea le poți alege cu succes, fără a umbri prea mult eleganța și rafinamentul rochiei negre de seară. Cu alte cuvinte, când alegi accesoriile pentru rochia de nuntă trebuie să ai grijă să scoți în evidență ținuta, în timp ce o porți cu grație și rafinament. Rochia neagră accesorizată cu bijuterii din argint și un clutch elegant va atrage toate privirile asupra ta.

Un set de cercei, pandantiv sau broșă vor completa cu succes rochia neagră de nuntă și îi vor aduce plus valoare de fiecare dată. Astfel, se recomandă un set de cercei subțiri, un colier simplu și o poșetă argintie sau aurie, în funcție de bijuteriile alese. Este corect și dacă alegi o poșetă în culori pastelate, care va fi remarcată cu siguranță, alături de rochia neagră pe care o porți cu grație și eleganță.

Accesorii pentru rochie neagră în vederea participării la un cocktail

Apariția uimitoare și rafinată de la cocktail poate fi realizată cu ajutorul unor bijuterii strălucitoare: cercei lungi sau colier lung și pantofi cu toc care să iasă în evidență. Brățara finuță și inelul subtil sunt ideale pentru a adăuga nota de eleganță mult dorită. Astfel, se creează un echilibru și o armonie între stilul vestimentar și accesorizarea ținutei alese.

Accesorii pentru rochie neagră în vederea participării la conferințe, simpozioane, prezentări

În aceste cazuri este nevoie de naturalețe, dar și de eleganță, motiv pentru care trebuie să ai mare grijă la detalii. Alegerea accesoriilor subtile și rafinate vor adăuga un plus de eleganță și naturalețe ținutei tale. Astfel, o brățară fină sau un ceas discret, alături de o geantă practică de umăr și pantofi confortabili sunt cele mai bune alegeri în acest sens.

Accesorii pentru rochie neagră în vederea participării la o petrecere între prieteni sau rude

Dacă vrei să porți rochie neagră trebuie să ai grijă în acest caz, pentru a alege cu atenție accesoriile. Dacă vrei să armonizezi ținuta în cel mai plăcut mod poți alege un colier evident cu o brățară potrivită, o curea fină și subțire, cercei lungi și o poșetă de mână în ton cu bijuteriile.

Dacă alegi bijuterii îndrăznețe poți opta și pentru o poșetă îndrăzneață, și pentru sandale sau pantofi cu toc și detalii evidente.

Accesoriile potrivite pot da o notă de eleganță și rafinament, o atitudine deosebită care va capta atenția participanților la eveniment, grație alegerilor echilibrate. Seturile de bijuterii elegante, poșeta strălucitoare ca și bijuteriile, precum și încălțările contrastante sau cu accesorii strălucitoare vor crea imaginea armonioasă și elegantă. 

Accesorizarea unei rochii negre de dans chiar nu este necesară, deoarece în timpul mișcărilor succesive și destul de ample pot fi afectate de purtarea accesoriilor. Această rochie subliniază silueta și atitudinea, în timp ce evidențiază în mod subtil mișcările armonioase.

Încălțămintea și ciorapii sunt deosebit de importante în accesorizarea oricărui stil vestimentar, pentru purtarea rochiei negre. Pentru stilul casual sau de zi poți alege o mulțime de variante, versatilitatea fiind cuvântul cheie al accesorizării în acest caz.

Foto: Scott Webb/Pexels.com

Un șirag de mărgele colorate dau farmec oricărei ținute și scot în evidență personalitatea, mai ales dacă rochia este simplă și elegantă. Pietrele semiprețioase sunt la mare căutare, însă și pietrele din plastic au farmecul lor și sunt de efect.

Foto: Eric Prouzet/ Unsplash.com

Cerceii cu pietre semiprețioase sau cu ștrasuri sunt deosebit de frumoși și eleganți, deoarece dau un farmec aparte oricărei ținute elegante sau de seară. Astfel, culoarea pietrei se asortează cu ținuta sau, în cazul rochiei negre, este complementară cu aceasta și scoate în evidență stilul unic al persoanei. 

Dacă găsești o geantă care conține accesorii asemănătoare cu bijuteriile este ideal pentru o ținută de seară sau de nuntă.

Pentru o ținută de zi poți alege gențile tip poștaș sau de mărime mică, în culori pastelate și cu lanț, pentru un plus de rafinament și eleganță.

Pantofii sau sandalele în ton cu geanta vor completa cu succes ținuta și aprecierile nu vor conteni să apară ori de câte ori ieși în oraș cu prietenii,

Foto: Icons8 Team/ Unsplash.com

Pentru ținutele casual sau de zi sunt cei mai potriviți pantofii fără toc, însă cei cu toc vor completa în mod subtil ținuta. Dacă ai o rochie neagră bodycon este ideal să porți pantofi stiletto, dacă ai o rochie amplă, poți purta pantofi  comozi, cu vârful rotund. Este ideal, în toate cazurile, să porți încălțări cu toc înalt pentru un plus de eleganță și feminitate.

3. Bijuterii pentru rochie neagră

Alegerea bijuteriilor potrivite pentru o rochie neagră la nunți sau alte evenimente poate amplifica rafinamentul și eleganța ținutei tale. Iată câteva sfaturi și recomandări pentru a te ajuta să faci cele mai bune alegeri:

1. În funcție de decolteul rochiei

Decolteu în V:

  • Coliere: un colier în formă de Y sau un lănțișor delicat cu pandantiv va accentua frumos decolteul.
  • Cercei: cercei lungi sau picătură vor adăuga lungime și eleganță.

Decolteu rotund:

  • Coliere: un colier statement sau unul mai scurt, aproape de gât, va umple spațiul de la decolteu.
  • Cercei: cercei stud sau cercei rotunzi pentru a completa look-ul fără a-l supraîncărca.

Decolteu halter sau fără bretele:

  • Coliere: Colierele choker sau colierele statement de lungime medie sunt excelente pentru a atrage atenția asupra gâtului și umerilor.
  • Cercei: Cercei lungi, pentru a adăuga o notă de dramă și rafinament.

2. În funcție de tonul pielii

Tonuri calde:

  • Metale: Aur galben sau aur roz se potrivesc bine cu tonurile calde ale pielii.
  • Pietre: Pietre precum citrin, rubin sau peridot vor complementa frumos tonurile calde.

Tonuri reci:

  • Metale: argintul, platina sau aurul alb sunt perfecte pentru tonurile reci.
  • Pietre: safire, smaralde și ametiste - acestea sunt ideale pentru a adăuga strălucire.

Tonuri neutre:

  • Metale: ai flexibilitatea de a purta atât aur galben, cât și argint.
  • Pietre: diamante, opal și perle sunt alegeri excelente.

De exemplu, o ținută iconică este realizată din purtarea unei rochii negre cu dantelă și accesorii mari, în stil dramatic, pentru un plus de originalitate și eleganță. Fie că porți o rochie lungă, fie că alegi una midi sau scurtă, accesoriile alese îi vor stabili și definitiva stilul elegant. Dacă respecți principiile de bază și nu încarci ținuta cu prea multe accesorii, vei reuși să-i surprinzi în mod plăcut pe cei din jurul tău. Cerceii subțiri, lănțicul subțire și cureaua finuță sau eșarfa care să evidențieze talia sunt câteva amănunte semnificative în completarea ținutei pentru nuntă.

Bijuteriile statement, pantofii cu toc și aplicații metalice sau de clutch-uri sunt cele mai populare accesorii pentru rochie neagră de seară, mai ales pentru participarea la o nuntă.

Alte accesorii pentru rochii negre de nuntă sau alte evenimente importante sunt: poșetele de mână elegante, cu aplicații de pietre sau în ton cu încălțămintea, curelele cu aplicații de pietre sau mărgele sau eșarfele pastelate. 

O rochie lungă din tafta cu voal și dantelă sau din tafta și catifea au nevoie de puține accesorii sau de unele discrete, pentru a evidenția frumusețea și eleganța modelului ales. 

Foto: Sabrianna/Unsplash.com

Cerceii fini și inelul cu diamante sunt cele mai elegante accesorii, deși nu ies neapărat în evidență, ci reflectă lumina în diferite culori datorită fațetelor șlefuite în diverse forme.

Foto: Mares Stefan/Unsplash.com

Fie că ai un stil bine definit, fie că ești în căutarea unuia care ți se potrivește, este ideal să consulți specialiștii în fashion și să ții cont de prezentările din domeniu, pentru a reuși să te simți bine și să primești o mulțime de aprecieri la fiecare eveniment.

Prin urmare, accesorizarea rochiei negre rămâne într-o permanentă schimbare și se modifică în funcție de tendințele modei, alegerile tale, stilul dorit și, nu în ultimul rând, efectele pe care vrei să le obții. Așadar, dacă vrei să ai o imagine memorabilă, ține cont de ideile expuse în acest articol și vei inspira o mulțime de femei din jurul tău.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇