Jocurile Olimpice 2024: David Popovici se califică în finala de la 200 de metri liber după un timp fabulos

Jocurile Olimpice 2024: David Popovici se califică în finala de la 200 de metri liber după un timp fabulos

David Popovici s-a calificat în finala de la 200 de metri liber, după ce a câștigat a doua semifinală și a avut cel mai bun timp din careul de ași.

Cu 1.44.53, românul de 19 ani a dominat cap-coadă această semifinală superbă, pe care a câștigat-o în fața lui Duncan Scott din Marea Britanie și a lui Max Giulliani din Australia. Înotătorul român a întors primul și nu a cedat avansul până la finalul celor 4 lungimi de bazin, pe care le-a controlat cu maximă siguranță.

Popovici îi va avea alături în marea finală pe Duncan Scott, Luke Hobson, Lukas Maertens, Max Giulliani, Danas Rapsys, Matt Richards și Katsushiro Matsumoto.

ADVERTISING

Finala este programată luni, 29 iulie, de la ora 21:40.

David Popovici câștigase prima cursă a zilei, la 200 de metri liber, în serii, cu cel mai bun timp, 1.45.65. Românul de 19 ani, mare favorit la probele de 100 și 200 de metri la această Olimpiadă, așa cum susțin specialiștii, a dominat copios sesiunea de dimineață a probei, în arena La Defense.

Românul a fost repartizat în seria a doua semifinală a probei sale alături de britanicul Duncan Scott, vicecampion olimpic al probei, dar și de australienii Giuliani și Neill. Românul pornea în această probă având cel mai bun timp al sezonului, 1:43,13, realizat la Campionatele Europene de la Belgrad în luna iunie.

GREAT SWIM 🏊 | Swimming 200m Freestyle Men's Heat 3 & 4 Highlights | Paris Olympics 2024 #Paris2024

Popovici va lupta mâine seara de la 21.40 pentru a intra în istorie, și anume a cuceri prima medalie olimpică din carieră, el fiind deja multiplu campion european și mondial, plus fost recordmen mondial la 100 de metri liber.

ADVERTISING

Recordul olimpic al probei de 200 de metri liber este deținut de americanul Michael Phelps, cu 1:42,97, obținut la Beijing, la JO 2008.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇