După criticile aduse de Donald Trump, FBI confirmă că acesta a fost rănit de un glonț

După criticile aduse de Donald Trump, FBI confirmă că acesta a fost rănit de un glonț

FBI a confirmat vineri că Donald Trump a fost într-adevăr rănit de un glonţ „întreg sau fragmentat” în timpul tentativei de asasinat, după critici puternice din partea fostului preşedinte, care a acuzat poliţia federală a Statelor Unite că este vagă pe acest subiect.

Candidatul republican la alegerile prezidenţiale din noiembrie a fost împuşcat pe 13 iulie în timpul unui miting de campanie din statul Pennsylvania, fiind rănit uşor la ureche.

"Ceea ce l-a lovit la ureche pe fostul preşedinte Trump a fost un glonţ, întreg sau fragmentat în bucăţi mici", a declarat vineri FBI într-o declaraţie, ca răspuns la criticile aduse de Donald Trump, informează AFP.

ADVERTISING

"Bănuiesc că acestea sunt cele mai bune scuze pe care le vom primi de la directorul Wray, dar sunt pe deplin acceptate!", a reacţionat fostul preşedinte pe platforma sa Truth Social.

Directorul FBI, Christopher Wray, a declarat miercuri că persistă îndoieli cu privire la faptul dacă a fost "un glonţ sau o bucată de schijă care i-a atins urechea", în timpul unei audieri în cadrul Congresului.

Afirmaţiile au fost denunţate de Donald Trump, care a acuzat FBI-ul de părtinire politică. "Din păcate, chiar a fost un glonţ care m-a lovit la ureche (…)", a subliniat Trump.

ADVERTISING

În ziua când a avut loc tentativa de asasinat, Donald Trump a declarat că a fost "lovit de un glonţ care i-a străpuns partea superioară a urechii drepte". În faţa susţinătorilor săi, el a declarat apoi că "a luat un glonţ pentru democraţie".

Christopher Wray a făcut primul comentariu oficial din partea poliţiei federale americane pe acest subiect, întrucât niciun raport medical sau al poliţiei nu clarificase anterior natura rănirii lui Donald Trump.

Potrivit unui articol publicat vineri de New York Times,"o analiză detaliată a traiectoriilor gloanţelor, imaginilor, fotografiilor şi înregistrărilor audio (…) sugerează cu tărie că domnul Trump a fost zgâriat de primul dintre cele opt gloanţe trase".

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇