Puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanța a murit subit

Puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanța a murit subit

Puiul de delfin născut în captivitate la Delfinariul Constanţa a murit subit, iar specialiştii au constatat că i-au fost afectaţi plămânii şi ficatul.

„Cu regret, vă aducem la cunoştinţă încetarea din viaţă a puiului de delfin cunoscut publicului cu numele “Baby”. Facem precizarea că acesta este produsul de concepţie a două variaţii ale specie Tursiops truncatus Gilly, provenite din areale diferite. Contrar evoluţiei favorabile a puiului născut în captivitate, decesul a survenit subit”, au transmis, luni, reprezentanţii Delfinariului Constanţa.

ADVERTISING

Potrivit acestora, rezultatul examinarii anatomo-patologice a evidenţiat existenţa afectării organelor vitale, în principal plămânii şi ficatul, de natură acută, incompatibilă cu viaţa.

„Având în vedere evoluţia bruscă a acestei afecţiuni, nu putem exclude o componentă genetică. Realitatea obiectivă la nivel global indică o rată scăzută de supravieţuire a puilor de mamifere marine născute în captivitate”, a mai transmis sursa citată.

În martie, conducerea Complexului Muzeal de Ştiinţe ale Naturii Constanţa a anunţat că la Delfinariu s-a născut primul pui de delfin în captivitate şi acest lucru este o premieră pentru ţara noastră.

ADVERTISING

Tatăl acestuia este un delfin din Ucraina, aflat la Delfinariul din Constanţa, iar micul delfin era supravegheat non-stop de specialiştii instituţiei.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇