Rafa Nadal ajunge în prima finală ATP după doi ani de așteptare

Rafa Nadal ajunge în prima finală ATP după doi ani de așteptare

Tenismenul spaniol Rafael Nadal s-a calificat în prima sa finală ATP după doi ani de așteptare, la turneul ATP 250 de la Bastad, din Suedia.

Ibericul multiplu campion de Grand Slam în palmaresul său a trecut cu greu, în trei seturi, de croatul Duje Ajdukovici, 130 mondial, scor 4-6, 6-3, 6-4, după două ore și 14 minute. Și asta după ce în sferturi s-a aflat pe teren puțin mai mult de 4 ore, în duelul cu Mariano Navone, din Italia.

Nadal e clasat pe 261 mondial acum și va evolua duminică în prima sa finală după Roland Garros 2022. În finală, el va întâlni câștigătorul dintre portughezul Borges și argentinianul Tirante.

Rafael Nadal va evolua în semifinale azi și la dublu, alături de norvegianul Ruud. Cei doi se vor duela de la 18.15 cu brazilienii Luz și Matos. În clasmentul ATP live, Nadal este pe 160, urcând 101 locuri. În cazul unei victorii aici în Suedia, el poate urca până pe locul 135 mondial.

ADVERTISING

Aflat la a 4-a participare la Bastad, Nadal a câștigat acest turneu în 2005, acum 19 ani, după o finală cu Thomas Berdych din Cehia.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din tenis!