General american: Nu ajutăm Ucraina să câștige (Video)

General american: Nu ajutăm Ucraina să câștige (Video)

În loc să-și facă griji cu privire la ceea ce va face Rusia, Casa Albă ar trebui să se concentreze pe a face tot ce poate pentru a garanta înfrângerea Rusiei și victoria Ucrainei, spune generalul Ben Hodges, fost comandant al Armatei SUA din Europa, din 2014 până în 2017.

Generalul susține că cei cărora le este frică de o eventuală „escaladare” a războiului cu Rusia, dacă Putin ar fi contestat de Occident, se înșală total.

Este clar că, dacă Rusia ar triumfa în Ucraina, rezultatele ar fi îngrozitoare nu numai pentru această ţară, ci și pentru toți aliații săi.

ADVERTISING

Generalul Ben Hodges spune că, în ciuda dovezilor istorice copleșitoare că Rusia nu va folosi arme nucleare, unii dintre presupușii „experți pe Rusia” ai Washingtonului au reușit să-i convingă pe mulți din administrația Biden că amenințarea unui al Treilea Război Mondial nuclear este iminentă.

Şi mai absurzi sunt „experții” americani îngrijorați de ce se va întâmpla dacă Rusia se prăbușește – sau ce se va întâmpla dacă Ucraina eliberează Crimeea, susține generalul, într-un material video realizat pentru Kiev Post.

ADVERTISING

Acesta adaugă că politicienii occidentali trebuie să deschidă ochii asupra unui adevăr dur: Rusia este încurajată doar de frazele goale pe care le folosim pentru a descrie sprijinul pentru Ucraina, deoarece nu vrem să spunem că „vom face tot ce putem pentru ca Ucraina să câștige”.

We are not helping Ukraine to win | Gen. Ben Hodges

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇