Start pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani-Suceava. Ce prevede contractul

Start pentru licitația întregii Autostrăzi Pașcani-Suceava. Ce prevede contractul

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunţă startul licitaţiei pentru întreaga Autostradă Paşcani-Suceava, de aproape 62 de kilometri lungime.

Contractul are o durată maximă de 30 de luni şi prevede inclusiv construcţia unui pod şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură cu Aeroportul Internaţional Suceava, dar şi a trei noduri rutiere.

”Contractul are o durată maximă de 30 de luni (6 luni proiectare şi 24 de luni execuţie) şi prevede inclusiv construcţia unui pod şi a unui pasaj de o complexitate tehnică ridicată, a unui drum de legătură (5,2 km) cu Aeroportul Internaţional Suceava, dar şi a trei noduri rutiere: pod peste Râul Siret şi DJ208C (845,10 m), un pasaj peste CF511 (625,10 m), Nodul Roşcani, care va asigura conexiunea cu Lotul 1 (33 km), Nodul rutier Dumbrăveni, la intersecţia cu DJ208B (Vereşti - Dumbrăveni), Nodul rutier din proximitatea Aeroportului Internaţional Suceava care va asigura atât legătura cu aeroportul, cât şi cu DN29”, a scris Grindeanu pe Facebook.

ADVERTISING

Potrivit ministrului, tot în cadrul acestui contract, trebuie să fie construite două parcări de scurtă durată şi două spaţii de servicii, în care vor fi montate 8 staţii de încărcare pentru autoturismele electrice.

”Contractul (finanţat prin PT) va fi lansat în licitaţie după validarea documentaţiei de atribuire, moment în care se va stabili şi data limită pentru depunerea ofertelor”, a adăugat el.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇