CFR reduce viteza cu care pot merge trenurile. Temperatura la nivelul șinelor ajunge la 50 de grade

CFR reduce viteza cu care pot merge trenurile. Temperatura la nivelul șinelor ajunge la 50 de grade

CFR anunţă că trenurile vor circula cu viteză redusă în medie cu 20-30 km/h faţă de viteza normală, pe întrega reţea feroviară, din cauza temperaturilor extrem de ridicate din această perioadă.

Măsura de reducere a vitezei de circulaţie va fi menţinută în acest sfârşit de săptămână, zilnic în intervalele orare în care temperatura la nivelul şinei va atinge pragul de 50 de grade Celsius.

„În acest sfârşit de săptămână, traficul feroviar se va desfăşura în condiţii speciale la nivel naţional, prin reducerea vitezei de circulaţie a trenurilor ca urmare avertizărilor actualizate de Administraţia Naţională de Meteorologie privind intrarea în vigoare a unui cod roşu de temperaturi extreme, de 40 - 42 de grade Celsius în aer”, anunţă, vineri, Compania Naţională de Căi Ferate „CFR” SA.

ADVERTISING

Evoluţia temperaturilor la nivelul solului este verificată permanent de către personalul feroviar din cele opt sucursale regionale de cale ferată care administrează reţeaua feroviară la nivel naţional, precizează CFR.

CFR SA recomandă călătorilor ca în această perioadă să solicite informaţii despre orele de sosire şi de plecare ale trenurilor din/în staţiile CFR, înainte de a pleca în călătorie.

Aceste informaţii se obţin la casele de bilete ale operatorului de transport de la care o persoană a achiziţionat sau doreşte să achiziţioneze bilet şi de pe portalurile web ale operatorilor de transport feroviar, unde sunt postate informaţii actualizate despre condiţiile şi măsurile impuse trenurilor înscrise în circulaţie.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇