Ce spun rezultatele autopsiei, în cazul tinerei care a murit după ce a fost atacată de urs

Ce spun rezultatele autopsiei, în cazul tinerei care a murit după ce a fost atacată de urs

Tânăra moartă după ce a fost atacată de urs pe Jepii Mici a suferit numeroase leziuni externe şi interne, provocate atât de atacul animalului, cât şi căderea de la înălţime, arată rezultatul examenului medico-legal.

Şeful Serviciului de Medicina Legală Prahova, medicul Vasile Drăghici, a declarat pentru News.ro că atât leziunile provocate de animal, cât şi cele produse prin căderea la înălţime ar fi putut duce la decesul victimei.

"Au fost două tipuri de leziuni: leziuni produse prin precipitare, cădere de la înălţime şi leziuni produse de urs. Leziunile cele mai grave sunt cele prin cădere, dar şi cele produse de urs erau incompatibile cu viaţa. Care i-a determinat mai repede decesul urmează să se stabilească, dar avea leziuni foarte grave prin precipitare, prin cădere de la înălţime", a declarat Drăghici şi pentru Agerpres.

ADVERTISING

Cât despre ursul care a atacat fata, acesta era o femelă, de aproximativ 4-5 ani, iar analizele făcute de autorităţi indică faptul că nu era turbat, a declarat directorul DSVSA Prahova, George Stratulat.

Potrivit acestuia, ursoaica nu avea pui şi nici nu era în călduri, conform rezultatelor examenului anatomo-patologic.

Tânăra de 19 ani, care se afla pe munte împreună cu prietenul său, a fost atacată marţi de urs, ulterior căzând într-o râpă, unde de altfel i-a şi fost găsit cadavrul.

Ursul, care era agresiv, a fost omorât, incidentul fiind în atenţia Parchetului.

ADVERTISING

Moartea tinerei a reaprins discuţiile legate de gestionarea problemei urşilor, al căror număr a crescut necontrolat, care coboară în localităţi şi care atacă oamenii.

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, a declarat că populaţia de urs brun în România este scăpată de sub control, iar relocarea lor nu reprezintă o soluţie. În opinia sa, urşii care se apropie de comunităţile umane trebuie să fie gestionaţi prin eutanasiere sau împuşcare şi a anunţat că va propune printr-un ordin majorarea cotelor de recoltare, la un număr de 500 de exemplare, actualul număr, de 220 de exemplare, fiind insuficient.

ADVERTISING

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat sesiune extraordinară pentru modificarea legislaţiei. 

Academia Română are convingerea "că nu vor exista entităţi care să profite de această îngrijorătoare tragedie şi că vom avea cu toţii înţelepciunea de a identifica soluţii eficace pentru rezolvarea acestei probleme".

Cele mai recente informaţii despre acest caz:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇