Până la armata obligatorie, România are probleme mai mari - 40% dintre candidații la școlile de poliție și militare pică proba fizică - Video

Deși Armata și Internele angajează, foarte mulți tineri nu reușesc să treacă examenul de rezistență și de abilități sportive din cauza sedentarismului din societate. Citiți mâine interviul cu un expert în pregătirea probelor militare pentru a descoperi cum poate fi rezolvată această problemă.
Până la armata obligatorie, România are probleme mai mari - 40% dintre candidații la școlile de poliție și militare pică proba fizică - <span style="color:#990000;">Video</span>

Dezbaterea în legătură cu serviciul militar obligatoriu e una folosită intens de partidele extremiste și aliații lui Putin din România, dar ea ascunde o criză mai mare.

Sistemul de educație național nu pune deloc accentul pe pregătirea fizică și astfel se ajunge în situația ca mulți dintre cei care doresc să intre în rândul forțelor armate sau de poliție să nu o poată face din cauza unei forme fizice deficitare.

Ministerul Apărării a transmis în mai multe rânduri că nu există niciun proiect de lege sau vreun alt tip de propunere legată de această temă. Dar acest lucru nu înseamnă că forțele militare din România nu au nevoie de persoane pregătite care să facă parte atât din forțele armate, cât și din cele de poliție.

ADVERTISING

Atât Ministerul Apărării, cât și cel de Interne angajează personal din rândul absolvenților propriilor sisteme de școlarizare, dar și din „surse externe”, adică persoane care nu au urmat licee și academii militare, dar vor să lucreze în domeniile de apărare și ordine publică.

Într-un interviu realizat de Spotmedia.ro cu Iulian Dinu, expert în pregătirea fizică pentru admiterea în școlile de poliție și militare, am descoperit că lucrurile nu sunt deloc simple în ce privește selectarea candidaților.

VIDEO. Traseul probei fizice pe care trebuie să-l parcurgă un candidat la Academia de Poliție - Sursa: Iulian Dinu pentru Spotmedia.ro

În jur de 40% dintre aceștia nu reușesc să treacă probele fizice și psihologice, susține Iulian Dinu, preparator fizic și psiholog sportiv, cu o experiență de 17 ani în domeniu, într-un interviu ce va fi publicat mâine, pe Spotmedia.ro.

„Mulți candidați nu fac sport la școală sau, chiar dacă au terminat liceul și sunt la facultate, nu au mai făcut sport de câțiva ani și tratează examenul sportiv un pic de sus. Adică ei se gândesc că, dacă se duc la sala de fitness de un an de zile și aleargă în parc, sunt pregătiți. Din păcate, probele sunt destul de complexe”, a explicat Iulian Dinu, în interviul acordat Spotmedia.ro.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇