Ce să faci și ce să nu faci când porți sandale de bărbați

Ce să faci și ce să nu faci când porți sandale de bărbați

Sezonul cald începe și este timpul să lași adidașii și cizmele să ia o pauză, urmând aceste sfaturi.

„Cum să porți sandale de bărbați?” sau „E ok, ca bărbat, să porți sandale?”, aceasta este întrebarea pe care milioane de bărbați și-o pun în fiecare sezon de primăvară și vară, iar răspunsul este simplu, totul depinde de preferințele tale personale, dar, dacă ai de gând să o faci, ar trebui să ții cont de câteva reguli de „Așa nu” și „Așa da”, care pot face toată diferența. E ceva mai complicat decât la adidași pentru bărbați.

Primul lucru pe care ar trebui să îl știi este că sandalele sunt și pentru bărbați, de fapt, unele dintre primele încălțăminte care au existat în lumea asta au fost sandalele și au fost purtate chiar și de soldații romani și de grecii antici, dar au fost întotdeauna un subiect de dezbatere și nu toată lumea este adepta purtării picioarelor atât de expuse.

ADVERTISING

În zilele noastre nu mai este neobișnuit să vezi un bărbat purtând sandale chiar la costum, combinând sandalele sport cu șosete lungi și un hanorac (da, vorbim de Justin Bieber și Pharell Williams) care au devenit o piesă vestimentară preferată pe care o poți purta peste tot și cu tot felul de look-uri care nu sunt doar pentru plajă sau pentru a-ți feri picioarele de arsuri atunci când ieși din piscină și soarele este extrem de puternic în zilele de vară.

Partea bună la modă este că nu există prea multe reguli, poți fi cât de creativ, nebun, excentric, serios, clasic, îndrăzneț sau distractiv dorești și nimeni nu te poate opri cu adevărat, dar, dacă ești genul căruia îi pasă cu adevărat să arate bine și să profite la maximum de fiecare articol pe care îl poartă (pentru că hainele și modul în care le porți te pot face să arăți sexy sau teribil într-o clipă), atunci ar trebui să urmezi câteva principii de bază (și să știi când să încalci "regulile" care nu se mai aplică) atunci când vine vorba de vestimentație.

ADVERTISING

Sandale cu șosete, dar în stilul potrivit

Acesta este unul dintre cele mai controversate look-uri din istoria omenirii, dar este un look care a devenit din ce în ce mai popular printre rapperi, muzicieni și sportivi, precum și Generația Z, deci îl poți purta dacă îți place. Cheia este să alegi sandalele potrivite, fără modele în carouri, să le asortezi cu șosete lungi, perfect curate, fără găuri, și să le porți cu un stil casual, relaxat, niciodată cu un costum.

Ai grijă de picioarele tale

Chestia cu sandalele este că picioarele tale sunt expuse și toată lumea îți poate vedea umflăturile, bășicile sau unghiile neîngrijite, așa că, dacă ai de gând să porți sandale, atunci ar trebui să ai picioarele perfect îngrijite, curate și hidratate, astfel încât pielea să arate sănătoasă. Și este recomandat să îți faci o pedichiură pentru ca unghiile tale să nu  dea coșmaruri.

ADVERTISING

Culoarea contează

Sandalele sunt și un tip de pantofi (așa cum și o pereche de adidași de bărbați e o pereche de pantofi sport, așa că ține cont de faptul că sandalele negre merg mai bine cu negru, gri sau denim, în timp ce sandalele maro merg mai bine cu culori deschise. Cele mai colorate pot merge cu diferite tipuri de haine, dar trebuie să-ți amintești că există culori care sunt mai casual decât altele și care sunt rezervate doar pentru plajă sau piscină (cum ar fi neon, mai ales la sandale de bărbați realizate din plastic).

Casual sau formal?

Acum ai voie să porți sandale bărbați cu costume, dar este bine doar cu anumite tipuri, opțiuni precum cele Birkenstock sau sandalele din piele pot arăta grozav cu costume din in (costumele albe sau bej merg de minune) sau cu pantaloni chinos până la gleznă, în timp ce sandalele din plastic ar trebui să rămână cu costumul de baie, pantaloni scurți și look-uri relaxate pe care nu le-ai purta la birou din niciun motiv.

Fără sandale vechi, uzate sau rupte

Starea sandalelor tale este foarte importantă, deoarece sunt pantofi cu vârf deschis și ușori, ar trebui să te asiguri că sunt în stare perfectă, altfel se pot rupe la jumătatea drumului și vei rămâne fără încălțări. Pe de altă parte, purtarea sandalelor neglijate te face să arăți neîngrijit, așa că oferă-le puțină dragoste și atenție înainte de a le purta din nou.

Îmbrăcă-te potrivit pentru ocazia potrivită

Acesta este unul dintre cele mai importante puncte și se aplică tuturor hainelor din garderoba ta. La fel cum nu poți purta o jachetă de piele cu adidași pentru bărbați la plajă, nu poți purta șlapi din plastic la o nuntă, dar poți purta o versiune mai sofisticată de sandale bărbați cu bretele din piele (atâta timp cât nunta este pe plajă și codul vestimentar permite acest lucru). Acest lucru îți permite să arăți bine și mai sofisticat indiferent de locul în care te afli.