Adrian Mititelu susține că "federația funcționează în afara legii", după o decizie a Tribunalului București: Reacția FRF

Adrian Mititelu susține că "federația funcționează în afara legii", după o decizie a Tribunalului București: Reacția FRF

O decizie luată, joi, de Tribunalul București a provocat un val de reacții în fotbalul românesc.

Într-o postare pe pagina de Facebook, Adrian Mititelu, patronul FCU Craiova 1948, a anunțat că „federaţia funcţionează în afara legii”, după ce Tribunalul București a admis, joi, cererea a trei cluburi (FCU Craiova 1948, Progresul București și AFC Rapid) conform căreia FRF ar fi funcționat în ilegalitate în ultimii 23 de ani, inclusiv în prezent.

De asemenea, Adrian Mititelu a susținut că Răzvan Burleanu nu poate fi președintele FRF. Omul de afaceri din Craiova și-a explicat punctul de vedere.

Acuzațiile lui Adrian Mititelu

”Noi am atacat la București că FRF nu funcționează conform cu legea. Figurau alte cluburi. La început, judecătorii au ignorat cererea noastră. S-a creat în România o jurisprudență. Datorită acestui aspect ÎCCJ s-a sesizat și s-a făcut un recurs în interesul legii. ÎCCJ a decis în 2023 că Mititelu de la Craiova are dreptate. Decizia este obligatorie de la publicarea în monitor.

ADVERTISING

Au efect retroactiv toate actele decât ce spune ÎCCJ. Mandatul lui Burleanu din 2022 și ale celorlați membri sunt nule. Ei aveau așteptări. Au încercat să modifice legile. Au convocat o adunare generală în secret, acei membri care erau în registru, ceea ce spunea Mititelu din 2012.

Sunt cluburi care nu există, AFC Rapid, AFC Dinamo. Eu cred că mai funcționează 7-8 cluburi. Au făcut o adunare, iar pe 4 aprilie nu a venit nimeni. Iar pe 5 au venit niște amețiți care au votat adunările lui Burleanu. Eu nu știam, am fost înștiințat de cei de la Progresul și Rapid. A fost cineva mai vigilent, noi am intervenit. Eu am fost evacuat din sală la instanță. Eu sunt așa mai vocal.

ADVERTISING

Am trăit un moment de deja-vu. Avocatul de acum 12 ani spunea aceleași aberații. Din fericire pentru noi, acum am avut o decizie care ne-a surprins și pe noi.

Practic, instanța a respins acele adunări generale care acopereau ilegalitățile lui Burleanu. În 5 aprilie a decis să afilieze toate cluburile. Dar FCSB, CFR Cluj nu sunt afiliate la FRF.

Noi suntem membri fondatori asociați ai FRF din 2001. Ei sunt ilegali acum. Noi am cerut ca un administrator să preia totul. Federația funcționează ilegal.

Noi vom cere un curator să pună lucrurile la punct. Nu e normal ca oamenii care sunt ilegal acolo să poată semna. Durează, pentru că actele sunt de la dezafilierea noastră. Ei au fost la un pas să facă legea după bunul plac.

ADVERTISING

Acum instanța îmi dă dreptate mie. Burleanu a fost ales de cluburi care nu mai sunt afiliate. Nu există cerere de înscriere, de afiliere. Au încercat să o cocoloșească. Au pierdut puterea”, a spus Adrian Mititelu, la Digi Sport.

FRF, reacție imediată

După anunțul făcut de Adrian Mititelu, Federația Română de Fotbal a emis, joi, un comunicat în care a venit cu precizări despre cum ar sta lucrurile de fapt.

"Tribunalul Bucuresti a decis astăzi, într-o primă etapă procesuală, respingerea unei cereri administrative a FRF de actualizare a unor informații dintr-un registru al Tribunalului București.

Această decizie este nedefinitivă, FRF formulând deja apel ce va fi judecat de Curtea de Apel București, și oricum lipsită de autoritate de lucru judecat, fiindcă nu privește o dispută, un litigiu, ci o procedură administrativă (necontencioasă).

Este lipsit de orice dubiu că FRF funcționează și a funcționat deplin legal.

Orice persoană interesată poate verifica în mod simplu veridicitatea acestor afirmații, lecturând mențiunile din Registrul Federațiilor cu privire la Statutul FRF în vigoare, respectiv și mandatul Președintelui FRF.

Dezinformările lansate în spațiul public privind “funcționarea ilegală a Federației”, “anularea mandatului Președintelui” etc., reprezintă afirmații factuale false, făcute cu rea-credință, și atrag răspunderea civilă a persoanei care le emite, respectiv propagă fără verificare", se arată în comunicatul emis pe site-ul oficial FRF.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!