Percheziții DIICOT la Complexul Energetic Valea Jiului. Sunt vizați directorul general și alți angajați

Percheziții DIICOT la Complexul Energetic Valea Jiului. Sunt vizați directorul general și alți angajați

DIICOT a făcut percheziţii la Complexul Energetic Valea Jiului, fiind vizaţi atât directorul general Eusebiu Bebi Durbacă, cât şi alţi angajaţi. Consiliul de Administraţie a cerut clarificări, luând în calcul demiterea directorului general, iar ministrul Energiei trimis Corpul de control. Sunt vizate modul în care s-au efectuat angajările, în care s-au acordat concediile medicale și a fost utilizată finanțarea de la stat pentru susținerea locurilor de muncă la complexul energetic.

„La data de 03.07.2024, Ministerul Public – Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Hunedoara a efectuat acte de urmărire penală la sediile Societăţii Complexul Energetic Valea Jiului SA, societate cu capital integral de stat.

ADVERTISING

La data de 04.07.2024, Consiliul de Administraţie, întrunit în şedinţă la ora 09.00, a luat act de Mandatul de percheziţie domiciliară nr. 75/2024, efectuat la sediul social al Societăţii Complexul Energetic Valea Jiului S.A. în data de 03.07.2024, precum şi de celelalte activităţi de cercetare penală efectuate la sediul societăţii şi care privesc persoana domnului director general Eusebiu Bebi Durbacă şi alţi angajaţi, în limita informaţiilor devenite publice sau îndeobşte cunoscute, în dosarul penal 120/23/P/2023”, a transmis, joi, MInisterul Energiei, într-un comunicat de presă.

ADVERTISING

Consiliul de Administraţie a solicitat DIICOT detalii despre obiectul dosarului penal, calitatea procesuală a directorului general Eusebiu-Bebi Durbacă, precum şi orice alte informaţii relevante, pentru a analiza dacă se impune sau nu revocarea directorului general, se mai arată în comunicat.

De asemenea, ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a trimis Corpul de control pentru a investiga modalitatea „în care s-au efectuat angajările în perioada 2023-2024, a modalităţii în care s-au efectuat pontajele angajaţilor, modalitatea în care se iau concediile medicale la nivelul societăţii, modalitatea executării ajutorului de stat reglementat prin OUG nr. 129/2023, precum şi alte aspecte relevante”. Rezultatele controlului vor fi publicate, precizează ministerul.

ADVERTISING

”Am spus permanent, inclusiv cu ocazia vizitelor de lucru în Valea Jiului, că salvarea locurilor de muncă de la Complexul Energetic Valea Jiului şi alocarea fondurilor din bugetul statului în acest scop vin cu o mare răspundere: gestiunea cu maximă atenţie şi rigurozitate a acestor finanţări. Vom pune la dispoziţia organelor de cercetare penală absolut toate documentele necesare şi vom da tot concursul acestor proceduri” a declarat ministrul Energiei, Sebastian Burduja.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇