Mario Iorgulescu scapă de cei 13 ani de închisoare. Lia Savonea, parte din completul care a decis

Mario Iorgulescu scapă de cei 13 ani de închisoare. Lia Savonea, parte din completul care a decis

Mario Iorgulescu scapă de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, joi, recursul său în casație şi a decis ca procesul să se judece din nou, din faza de apel.

Amintim că tânărul Iorgulescu a ucis un bărbat când conducea drogat și beat, iar Curtea de Apel Bucureşti îl condamnase definitiv la 13 ani și 8 luni de închisoare, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină).

ÎCCJ trimite acum cauza la rejudecare către instanța de apel, tot Curtea de Apel București.

ADVERTISING

Conform unor surse judiciare citate de Agerpres, doi dintre judecătorii din complet - Adriana Ispas şi Lia Savonea - au votat pentru rejudecarea dosarului, în timp ce Dan Andrei Ene a opinat că recursul în casaţie ar trebui respins.

Lia Savonea a fost preşedinte al CSM şi este considerată un judecător anti-reformist. De-a lungul timpului, a luat mai multe decizii controversate, printre care şi declararea ca neconform a rechizitoriului din dosarul "Revoluţiei" în care este judecat Ion Iliescu.

Saga Mario Iorgulescu

Mario Iorgulescu (prin avocaţi) a recurs în martie la această cale extraordinară de atac a hotărârii definitive de condamnare dată în octombrie 2023 în cazul său.

ADVERTISING

Mario Iorgulescu a fost condamnat de Curtea de Apel București la 13 ani și 8 luni de închisoare, după ce a ucis un tânăr când conducea drogat și beat. În primă instanţă, el fusese condamnat de Tribunalul Bucureşti la 15 ani şi opt luni de închisoare, pentru omor şi conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului şi drogurilor (cocaină), în legătură cu accidentul auto provocat de acesta în 2019.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia, părinţii săi reuşind să-l scoată din ţară cu un avion privat, imediat după accident.

ADVERTISING

El nu a fost audiat de către procurori sau magistraţi, în timpul urmăririi penale sau desfăşurării procesului în instanţă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇