Decizie controversată a Rusiei în așteptarea partidei dintre România și Ucraina de la EURO 2024

Decizie controversată a Rusiei în așteptarea partidei dintre România și Ucraina de la EURO 2024

România – Ucraina are loc luni după-amiază de la ora 16, primul meci al grupei E de la EURO 2024, un meci în care țara noastră se întoarce la un turneu final după 8 ani de așteptare.

Știm cu toții că Ucraina, țară la nord de România, este implicată din februarie 2023 într-un conflict militar cu Federația Rusă, națiune care a luat o decizie radicală în ce privește meciul Ucrainei de luni.

Meciul de pe 17 iunie nu va fi transmis în Rusia. De altfel nicio partidă a Ucrainei nu va fi difuzată la TV, momentan, de Match TV, televiziunea care transmite meciurile de la Campionatul European în Rusia. Dacă țara lui Rebrov și Shevchenko va ajunge în fazele finale, din sferturi încolo, rușii se gândesc să instituie un sistem „pay-per-view”, special pentru meciurile galben-albaștrilor, scrie Gazeta Sporturilor.

ADVERTISING

UEFA a suspendat Rusia din toate competițiile de sub egida sa, după începerea atacării Ucrainei de către forțele rusești.

„Țara agresoare arată încă o dată că nu are principii morale”, a notat presa de la nord de România.

Ucraina s-a calificat la EURO după două meciuri de baraj, 2-1 cu Bosnia și 2-1 cu Islanda. În ultimul amical disputat, Ucraina s-a impus la Chișinău cu Moldova, scor 4-0.

D.A.

ADVERTISING

Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!