Cum să păstrezi canapeaua din piele ca nouă: sfaturi și trucuri

Cum să păstrezi canapeaua din piele ca nouă: sfaturi și trucuri

Fie că  este vorba despre o canapea Chesterfield clasică, impresionantă prin designul său atemporal, sau de un scaun cu look chic, minimalist, aerisit, de tip fluture, potrivit pentru un interior modern sau industrial, mobilierul realizat din piele sau capitonat cu piele va reprezenta o investiție care nu își va scădea valoarea în timp prea curând. O astfel de mobilă are un aspect mereu elegant dar și actual, indiferent de trecerea timpului. 

Mai mult, pielea naturală cu care este tapițată o sofa sau un fotoliu capătă în timp o anumită patină specifică, ceea ce nu face decât să accentueze frumusețea unor astfel de piese de mobilă. Cu toate acestea, îngrijirea corectă este esențială pentru a păstra eleganța caracteristică unui asemenea material. Din rândurile de mai jos vei afla cum să îngrijești corect o canapea din piele, pentru a-i menține și a te bucura mereu de aspectul ei impecabil. 

ADVERTISING

Sfaturi și trucuri pentru a păstra canapeaua din piele ca nouă 

Cum să îngrijești corect o canapea din piele naturală:

O canapea din piele naturală pe care o poți comanda de pe FAVI.ro reprezintă o piesă de rezistență într-un living sau dormitor, indiferent dacă aceasta se află într-o încăpere cu aspect clasic sau modern. Iată ce să faci pentru a menține aspectul impecabil în timp al unui astfel de mobilier tapițat: 

  • îndepărtează regulat murdăria și praful acumulate pe canapeaua din piele naturală. Folosește, în acest sens, un aspirator cu o perie moale, fără a exercita o presiune prea mare; 
  • pentru a spăla canapeaua folosește o lavetă moale, preferabil din microfibră (țesăturile prea dure pot zgâria pielea!). Ai grijă, însă, ca apa să nu pătrundă în fibra materialului de sofa, pentru că ar putea forma pete inestetice și inegale. În plus, canapeaua va fi astfel mai dificil de aerisit; 
  • în cazul în care ai pătat canapeaua cu orice fel de substanțe provenite de la alimente sau băuturi, acționează imediat pentru a înlătura petele. Folosește, în acest sens fie apă călduță și săpun, fie - de preferat - soluțiile speciale de curățare pentru piele pe care le găsești în magazinele de specialitate. Tapotează ușor și lasă materialul să se usuce natural; 
  • periodic, folosește o cremă cu consistență ușoară sau un balsam special conceput pentru a hrăni și hidrata materialul. Pielea are nevoie, ocazional, de astfel de tratamente pentru a-i preveni uscarea și aspectul rugos care se poate forma în timp. 
ADVERTISING

Cum îngrijești o canapea din piele sintetică sau ecologică? 

Mai practice și mai ușor de întreținut, canapelele și fotoliile din piele sintetică sau ecologică sunt ideale pentru locuințele în care sunt animale de companie sau copii. Deși mai puțin pretențioase ca îngrijire, ele au nevoie totuși de atenție pentru a-și menține textura și aspectul impecabil cât mai mult timp. Iată cum să îngrijești corect astfel de piese de mobilier: 

  • înlătură în mod constant impuritățile acumulate pe canapea, prin aspirare sau curățare ușoară; 
  • pentru a spăla murdăria sau petele poți utiliza o cârpă moale și o soluție de apă cu săpun, sau de detergent de vase și apă. Acționează până când petele sunt eliminate complet, fără a zgâria însă materialul; 
  • o loțiune potrivită pentru hidratare te va ajuta să păstrezi calitatea materialului în stare bună un timp mai îndelungat, așa că nu ezita să folosești o astfel de soluție profesională și pentru canapeaua din imitație de piele naturală. 
ADVERTISING

Aceste trucuri simple te vor ajuta să apreciezi calitatea și aspectul mereu actual al unei canapele sau al unui fotoliu din piele naturală sau ecologică. Ține cont de recomandările noastre și bucură-te mereu de piesele preferate de mobilier!