Rezultate alegeri Ploiești: Independentul Mihai Polițeanu a fost ales primar. Penalul Dumitrescu pierde șefia CJ Prahova

Rezultate alegeri Ploiești: Independentul Mihai Polițeanu a fost ales primar. Penalul Dumitrescu pierde șefia CJ Prahova

Deputatul independent Mihai Poliţeanu anunţă că a fost ales primar la Ploieşti în urma scrutinului local de duminică.

Actualul primar, Andrei Volosevici, a câştigat alegerile în 2020, din partea PNL, însă a fost suspendat în 2022 din partid, iar în 2023 a anunţat că va candida din partea PSD, dar iată că a pierdut. Lupta s-a dat însă între candidatul independent Mihai Polițeanu și cel al PNL, Bogdan Nica.

"Dragi ploieşteni, vă mulţumesc pentru că vă pasă de oraşul nostru. Sunt copleşit şi onorat de încrederea pe care mi-aţi acordat-o! Dragi prieteni, colegi, susţinători, voluntari care aţi fost alături de mine în această campanie, vă mulţumesc! Dragi ploieşteni, această victorie vă aparţine.

ADVERTISING

Aţi îngenuncheat un sistem corupt, osificat de trei decenii la conducerea Ploieştiului. Echipa mea a înfăptuit un miracol nemaiîntâlnit la nivel naţional arătând că o echipă de cetăţeni oneşti şi determinaţi poate trezi la viaţă o comunitate care să privească spre viitor cu speranţă.

De astăzi sunt primar ales al Ploieştiului, din octombrie noul primar al Ploieştiului", a scris pe Facebook Mihai Poliţeanu.

Cine este Mihai Polițeanu

Conform datelor postate pe site-ul său şi citate de Agerpres, Mihai Poliţeanu este licenţiat în Filosofie al Universităţii Bucureşti şi absolvent, cu bursă în străinătate, al Masteratului de Studii ale Naţionalismului din cadrul Universităţii Central Europene. El a urmat complet cursurile Masteratului Studii Comunitare al Facultăţii de Drept, Universitatea Bucureşti, fără dizertaţie, "dorinţa fiind de a participa la cursuri pentru a mă instrui în legislaţie şi instituţii ale Uniunii Europene", arată sursa citată.

Începând din decembrie 2020, este deputat, iar din octombrie 2022 este deputat independent.

ADVERTISING

"În 2018, am conceput, am lansat ideea, am construit parteneriatele necesare (31 de organizaţii civice şi partide politice) şi am declanşat la nivel naţional a doua cea mai mare iniţiativă legislativă cetăţenească după "Fără penali în funcţii publice" - "Oameni noi în politică", o iniţiativă de liberalizare şi democratizare a legislaţiei electorale. (…) Am realizat multe în anii în care am fost implicat activ în mişcarea civică din România, dar în 2019 am decis că e nevoie de o asumare mai directă a luptei pentru schimbare şi am făcut pasul spre politică.

Timp de trei ani am fost membru USR. În toamna lui 2022 am demisionat din USR, dezamăgit de subordonarea USR Prahova faţă de PNL la nivel local şi judeţean.

ADVERTISING

Împreună cu mai mulţi colegi şi prieteni, am decis să punem bazele şi să construim o alternativă pentru Ploieşti la actuala clasă politică locală", se precizează pe site-ul menţionat.

Iulian Dumitrescu a pierdut președinția CJ Prahova

Iar Iulian Dumitrescu a pierdut președinția CJ Prahova, câștigător fiind Virgiliu Nanu (PSD).

Supranumit „baronul Lamborghini” după ce a fost inculpat în dosarul cercetat de DNA, președintele CJ Județean Prahova a pierdut alegerile pentru un nou mandat.

Conform datelor parţiale centralizate după numărarea voturilor din 597 de secţii dintr-un total de 624 de secţii din judeţul Prahova, citate de News.ro, Virgiliu Nanu (PSD) obţine 35,58% din voturi, iar Iulian Dumitrescu doar 27,72%.

Dumitrescu este preşedinte în funcţie al CJ Prahova, însă nu are dreptul de a exercita această funcţie, începând cu luna februarie, când a fost plasat sub control judiciar de DNA într-un dosar în care este acuzat de luare de mită.

Candidatul Alianţei Dreapta Unită la preşedinţia CJ Prahova, deputatul George Ionescu (membru al Forţei Dreptei), a obţinut 11%. El este urmat de candidatul AUR, George Axinia, care a luat 10,82%.

Pentru Consiliul Judeţean, rezultatele centralizate după numărătoarea parţială arată că alianţa PSD-PUSL şi PNL au, fiecare, peste 30% din voturi, diferenţa dintre cei doi competitori politici fiind de câteva zeci de sutimi.  AUR are 12,7% şi Alianţa Dreapta Unită are peste 11%.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇