Un sirian a încercat să-și dea foc la Ambasada Israelului din București (Video) UPDATE

Un sirian a încercat să-și dea foc la Ambasada Israelului din București (Video) <span style="color:#990000;">UPDATE</span>

Un bărbat, cetăţean străin, a încercat să-şi dea foc la Ambasada Israelului din Bucureşti. El a dat foc uşii de acces, ameninţând că se va autoincendia.

Este vorba despre un sirian. Surse apropiate anchetei afirmă că bărbatul ar fi avut probleme legate de obţinerea vizei. Aceleaşi surse precizează că bărbatul nu s-a declarat pro-palestinian.

UPDATE Poliţiştii fac, luni seara, o percheziţie la locuinţa din Bucureşti a cetăţeanului sirian. Potrivit unor surse judiciare, percheziţia are loc la un imobil din Sectorul 2. 

ADVERTISING

”Astăzi, 3 iunie 2024, poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Secţia 14 au fost sesizaţi, de către Serviciul Român de Informaţii, cu privire la faptul că un bărbat ar fi încercat să se autoincendieze”, anunţă Poliţia Capitalei.

La faţa locului s-au deplasat poliţiştii, fiind identificat un bărbat, în vârstă de 34 de ani, cetăţean străin.

Anterior sosirii poliţiştilor, acesta a fost imobilizat de către Brigada Antitero a Serviciului Român de Informaţii.

De asemenea, lucrători din cadrul Serviciului Român de Informaţii, care asigurau securitatea instituţiei, au stins incendiul. A fost distrus un afiș de pe uşă, dar nu s-au înregistrat alte pagube materiale ori de altă natură.

Reacția Ambasadei

”În cursul zilei de astăzi, o persoană, aparent de origine siriană, a ajuns în proximitatea clădirii în care se află Ambasada Israelului în România. Când a fost abordată de către agenţii de securitate, a scos un cocktail Molotov, l-a aprins şi l-a aruncat spre uşa de intrare în holul clădirii. 

ADVERTISING

Forţele de securitate locale au preluat imediat controlul asupra lui, l-au arestat şi l-au dus la secţia de poliţie. Nu s-au înregistrat victime în incident şi nu au fost provocate pagube. Ambasada Israelului doreşte să mulţumească forţelor de securitate locale şi Poliţiei Române pentru răspunsul rapid şi eficient”, a transmis reprezentanţa diplomatică.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇