Cerință uimitoare pe care a avut-o David Popovici la adresa lui Ion Țiriac, după Jocurile Olimpice

Cerință uimitoare pe care a avut-o David Popovici la adresa lui Ion Țiriac, după Jocurile Olimpice

Multiplul campion olimpic, mondial sau european David Popovici, înotătorul care recent a adus României două medalii la Olimpiadă, un aur și un bronz, la probele de 100 și 200 de metri liber, a avut o cerință care poate fi considerată ireală într-o lume civilizată.

Situația în care se află în continuare David Popovici la antrenamente, chiar și după JO 2024, nu este una propice marilor performanțe. Iar acest lucru a fost dezvăluit de tânărul înotător lui Ion Țiriac, cunoscutul om de afaceri.

Sportivul nostru a ieșit în față după Olimpiadă și a lansat un discurs-manifest împotriva autorităților din România, denunțând condiţiile vitrege în care se antrenează la complexul sportiv „Lia Manoliu”, din Capitală.

ADVERTISING

„Acum câteva zile, când am avut onoarea să dau mâna cu domnul Popovici, i-am spus că în curând dăm cu lopata la Otopeni şi începem acel faimos bazin olimpic, numai pentru copii.

WHAT A RACE! 🏊‍♂️ | Men's Swimming 200m Freestyle Highlights | #Paris2024 #Olympics

Îmi zice: ‘Domnule Ţiriac, nu vă supăraţi, pot să mă antrenez şi eu în el?’. Cum adică, dumneata eşti campion olimpic, campion mondial, unde te antrenezi? ‘Păi nu prea am unde’! Atunci v-aţi răspuns cu toţii”, a spus Ţiriac în fața presei prezentă la inaugurarea noului patinoar din București, Berceni Arena, în sectorul 4.

ADVERTISING

Sportivul de doar 19 ani a cerut vehement investiții și condiții măcar decente pentru sportivi, care se pregătesc 4 ani pentru a putea concura la Jocurile Olimpice de la egal la egal cu sportivi veniți din țări în care lucrurile stau cu totul diferit la nivel de infrastructură sportivă.

D.A.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇