Taifunul Gaemi a izolat mai multe orașe din China: Cel puțin 30 de morți (Foto & Video)

Taifunul Gaemi a izolat mai multe orașe din China: Cel puțin 30 de morți (Foto & Video)

Ploile abundente şi inundaţiile provocate de taifunul Gaemi au dus la moartea a cel puţin 30 de persoane şi la dispariţia altor 35, în opt oraşe din provincia Hunan din sudul Chinei.

Echipele de salvare au ajuns, joi, în opt oraşe care erau izolate de restul lumii de duminică, din cauza distrugerii infrastructurii şi a reţelei de electricitate.

”Până în 1 august la ora 12.00, drumurile, electricitatea şi comunicaţiile în cele opt oraşe din municipalitatea Zixing afectate cel mai grav de taifunul Gaemi au fost restabilite, iar încercările de căutare şi salvare au făcut progrese semnificative”, au confirmat auorităţile locale pentru Xinhua.

Operaţiunile de salvare sunt încă în desfăşurare, au afirmat autorităţile locale.

ADVERTISING

Ca răspuns la inundaţiile grave din Hunan, China şi-a ridicat nivelul de răspuns la dezastre pentru a sprijini mai bine eforturile locale şi a asigura siguranţa de bază a traiului pentru oamenii afectaţi, a declarat, joi, Ministerul pentru Managementul Urgenţelor din această ţară.

Iniţial, taifunul Gaemi a atins uscatul în China în seara de 25 iulie, cu vânt a cărui viteză se apropia de 110 kilometri la oră. Furtuna s-a deplasat spre nord-vest prin China, aducând ploi abundente şi vânt, cu cantităţi de apă între 150 şi 250 de milimetri şi chiar 400 de milimetri în zone mai înalte şi pe coastă, potrivit prognozei.

ADVERTISING

Anterior, furtuna a provocat inundaţii grave în Taiwan, cantitatea de precipitaţii din cinci oraşe ajungând la peste 1.285 de milimetri.

Taifunul Gaemi a fost deviat de pe traiectoria estimată de terenul muntos din Taiwan şi a rămas deasupra oceanului încă şase ore, în largul coastei din Hualien, în loc să atingă uscatul în seara de 24 iulie.

Mai la sud, Gaemi a inundat mare parte din capitale Filipine, după ce a agravat ploile torenţiale musonice.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇