Nu se interzice încălzirea cu lemne prin PNRR. Ghinea acuză PSD de fake news, iar două legi care scad prețul la lemnul de foc tocmai au fost promulgate

Nu se interzice încălzirea cu lemne prin PNRR. Ghinea acuză PSD de fake news, iar două legi care scad prețul la lemnul de foc tocmai au fost promulgate

Fostul ministru al Fondurilor Europene Cristian Ghinea acuză PSD că răspândește o minciună, și anume că în PNRR e prevăzută interzicerea încălzirii cu lemne din 2023.

Liderul USR arată că, de fapt, social-democrații doresc sabotarea reformelor prin bani europeni, aruncând astfel de informații în spațiul public. Miza, susține Cristian Ghinea, e mafia lemnului, afectată de planurile din PNRR.

”Ziua și fake news-ul despre PNRR. PSD ne spune: 'Se interzice încălzirea cu lemne prin PNRR'. Este o minciună ordinară. Statul român va trebui să reducă masa lemnoasă tăiată ilegal și să stimuleze alte metode de încălzire. Stimuleze. Nici măcar nu e specificat care.

ADVERTISING

Mizăm pe îmbunătățirea accelerată a tehnologiilor noi. În niciun caz interzicere. Am negociat un PNRR atent la realitatea din țară, nu ascultați ce zic copiii de securiști parașutați în politică. O disperare a PSD-iștilor de a sabota PNRR care ne arată cât de mult urăsc banii europeni, condiționați de reforme și anticorupție.

Ce avem, în schimb, în PNRR: Sisteme informatice de urmărire a masei lemnoase care iese din păduri. Vom ști fiecare metru cub de lemn, live, pe satelit. O lovitură aplicată mafiei lemnului mână în mână cu vechea clasă politică. Oprim defrișările ilegale prin PNRR, la fel cum am oprit pensiile speciale pentru primari”, a scris pe Facebook Cristian Ghinea.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Fostul ministru se referă la o postare a europarlamentarului PSD Victor Negrescu, despre care spune că minte fără rușine.

”Mă gândesc și la un premiu de genul prostul lunii. Un candidat serios e tipul ăsta de la Bruxelles, care s-a dat expert în PNRR tot anul, numai cu fake news.

Acum cere Comisiei Europene să stopeze 'renunțarea' la încălzirea cu lemne până în 2023. O minciună stupidă, nu există așa ceva în PNRR. Va împiedica asta pe șarlatan să împrăștie prostia? Evident nu, omul știe că minte, știe și că noi știm că minte, dar o face fără rușine”, acuză fostul ministru.

ADVERTISING

Ghinea amintește că lucrează la o organizație ”O țară ca afară”, în cadrul căreia va lansa și o platformă de căutare, urmărire și semnalizare a ce se întâmplă cu PNRR.

”Vom avea și rubrică de combatere a Fake News. Care găsiți exemple, sau vreți să verificați dacă ceva e fals sau nu, vă rugăm să ne scrieți la vreau@otaracaafara.eu”, încheie liderul USR. 

Nu, nu se interzice încălzirea cu lemne prin PNRR. Dar, da, lovim în mafia lemnului luată în brațe de PSD. Share!Vom...

Publicată de Cristian Ghinea pe Miercuri, 8 decembrie 2021

Faptul că o interzicere de acest fel nu este în planuri se poate vedea și din faptul că Klaus Iohannis tocmai a promulgat două legi care prevăd scăderea TVA pentru lemne de foc de la 19 la 5%, pentru persoane fizice şi şcoli, spitale, dispensare medicale şi unităţi de asistenţă socială.

Legile inițiate chiar de PSD au fost adoptate de Parlament pe 9 noiembrie.

Numărul gospodăriilor care utilizează lemn de foc pentru încălzire este de peste 3,5 milioane, reprezentând 45% din totalul gospodăriilor, la nivel naţional.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇