Ginerele lui Viktor Orbán negociază achiziția unei mari clădiri în România

Ginerele lui Viktor Orbán negociază achiziția unei mari clădiri în România

István Tiborcz, ginerele premierului ungar Viktor Orban, vrea să își extindă și afacerile imobiliare în România, după ce a intrat în țara noastră cu banca digitală Gránit Bank.

Compania ungară Gránit Asset Management, controlată de Tiborcz, a intrat în negocieri exclusive cu suedezii de la Skanska pentru achiziția clădirii de birouri Equilibrium 1 din nordul Bucureștiului, scrie Profit.ro.

István Tiborcz este proprietarul grupului BDPST cu activități în domeniile turism, hoteluri, imobiliare, bancar, asigurări și logistică.

ADVERTISING

El este căsătorit cu Ráhel Orbán, fiica premierului ungar Viktor Orbán, care are funcția de director de creație în cadrul diviziei hoteliere a grupului BDPST.

Tranzacția pentru cumpărarea clădirii este evaluată la circa 50 de milioane de euro

Clădirea de birouri Equilibrium 1 a fost livrată în noiembrie 2019, are 11 etaje supraterane, o suprafață închiriabilă de 19.500 de metri pătrați și 228 de locuri de parcare.

Complexul mai cuprinde și o a doua clădire, Equilibrium 2, livrată în decembrie 2022 și cu o suprafață similară primului imobil.

ADVERTISING

Dezvoltatorul anunțase că va scoate ambele clădiri la vânzare, dar a doua clădire are un grad de ocupare mai redus, situație care îngreunează vânzarea.

István Tiborcz, 38 de ani, are o avere estimată la circa 250 de milioane de euro și ocupă locul 19 în ediția de anul acesta a publicației ungare A 100 Leggazdagabb (100 cei mai bogați unguri).

Averea sa a crescut de la circa 176 milioane de euro, cât era evaluată în 2023.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇