În vacanță cu animalul de companie - cât costă și care sunt facilitățile de care se pot bucura câinele sau pisica pe care nu îți vine să-i lași singuri acasă

În vacanță cu animalul de companie - cât costă și care sunt facilitățile de care se pot bucura câinele sau pisica pe care nu îți vine să-i lași singuri acasă

Vara 2022 este prima în care e liber la vacanțe după doi ani de restricții, timp în care mulți români și-au imaginat destinația perfectă. Iar în cuvântul „perfect” încap foarte multe lucruri. Una dintre solicitările din ce în ce mai întâlnite în ultima vreme, spun agențiile de turism, este cea referitoare la posibilitatea de a călători împreună cu animalul de companie.

Vestea bună este aceea că, după pandemie, tot mai multe hoteluri de lux, nu doar că și-au anunțat disponibilitatea de a permit accesul cu animale de companie, ba chiar oferă răsfățuri regale pentru acestea.

Gustări pregătite de chefi, tratamente spa, masaj, băi cu spumă, lenjerie de pat regală sau posibilitatea de a face paddle boarding împreună cu animalul de companie, iată doar câteva exemple care ar stârni invidia celor mai mulți oameni, darămite animăluțe.

Potrivit Nordis Travel, costul acestor servicii speciale variază între 30 și 100 de euro pe zi. 

Andreea-Voicu-director-de-vânzări-Nordis-Trave

„Tot mai mulți turiști își doresc vacanțe tailor made, iar în ultima vreme ne întreabă frecvent despre destinații unde sunt acceptate animale de companie. E de înțeles, deoarece în timpul pandemiei, foarte multe persoane au adoptat sau cumpărat căței sau pisici și s-au apropiat atât de mult de prietenii necuvântători încât nu vor să se despartă de ei nici în concediu”, explică Andreea Voicu, director de vânzări Nordis Travel, o agenție de turism tailor made, care exact asta face: caută să satisfacă toate dorințele clienților.

ADVERTISING

Printre cele mai căutate destinații de lux ale acestei veri rămân Republica Dominicană, Mexic sau Madeira, unde nu ar trebui să fiți deloc surprinși dacă veți întâlni câini sau pisici veniți acolo cu stăpânii lor tocmai din România. 

Cât costă să iei în avion animalul de companie

În mod normal, agențiile de turism se ocupă de tot, de la transport la cazare, plus rezolvarea tuturor lucrurilor care țin de documente.

E nevoie de o cerere către compania aeriană, la care se primește răspuns în 24 de ore. De asemenea, câinii sau pisicile trebuie să îndeplinească unele condiții: să aibă pașaport, cip, vaccin la zi și vârsta de cel puțin 6 luni.

În interiorul Europei, transportul cu avionul al unui animal de companie, care cântărește cel mult 5 kilograme, costă între 50-75 de euro pe sens, dacă este ținut în cabină, alături de turist. La fiecare zbor se acceptă maximum 2-3 animale de companie, în funcție de politica respectivei companii aeriene.

Pentru serviciul „pet on hold” (animale care se transportă la cală), costurile cresc în funcție de cât cântărește animalul. De exemplu, pentru un cățel de peste 20 kg, tariful de transport aerian în interiorul Europei este de 150-200 de euro pe sens. Pentru zborurile intercontinentale, costurile pot ajunge la 350-400 euro pe sens. Pentru zborurile private, se percepe o taxă de curățenie de aproximativ 200 de euro. 

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Serviciu de cinci stele VIP (Very Important Paws) 

Marele răsfăț intervine la destinație, iar vestea bună este că există o mulțime de hoteluri bune care acceptă animale de companie, ba chiar le oferă condiții de lux. 

Ne bucurăm să-i anunțăm pe turiștii care vor să călătorească împreună cu pisica sau câinele că tot mai mulți hotelieri din lume oferă facilități care de care mai sofisticate. Ai de unde alege pentru a avea o vacanță extrem de relaxantă, în timp ce animăluțul tău se bucură de asemenea de tot răsfățul din lume”, a mai spus directorul de vânzări de la Nordis Travel.

REPUBLICA DOMINICANĂ. Nordis Travel a făcut deja rezervări pentru turiști însoțiți de animale de companie inclusiv la Eden Roc Cap Cana, singura proprietate Relais & Chateaux din Republica Dominicană. Este un hotel de cinci stele uluitor, situat pe plajă, la Marea Caraibelor, care are apartamente tip boutique, plajă privată și… un serviciu VIP (Very Important Paws) pentru însoțitorii canini.

Serviciul VIP include „lenjerie de pat regală pentru câini”, prosoape de pluș, mâncare aleasă, apă și plimbări. Meniul „Bone Appetite” include clătite, pui și pavlova cu carne. Ca să demonstreze că este cu adevărat un hotel pet friendly VIP, hotelul l-a găzduit chiar si pe TravelingTink, unul dintre cei mai faimoși câini de pe Instagram.

ADVERTISING

MEXIC. Nizuc & spa, un hotel de 5 stele din Mexic, primește câini sau pisici și are o mulțime de facilități atât pentru proprietari, cât și pentru animalele de companie, cu întinderi de plajă și păduri de explorat, precum și cu un centru spa, piscină și numeroase restaurante.

Animalele cu mult spirit de aventură pot chiar să facă paddle boarding și să înoate în ocean alături de stăpânii lor. Hotelul oferă și serviciu de rooming, cu mâncare având o aromă locală distinctă, burrito Champion's făcut din ou, cârnați și brânză mărunțită, toate învelite într-o proaspătă tortilla de porumb.

MADEIRA. Deschis în 1891, Palatul Reid, de pe insula portugheză Madeira, a primit de-a lungul anilor mulți oaspeți distinși, precum Winston Churchill sau George Bernard Shaw.

Acum, hotelul le oferă animalelor de companie ale oaspeților un tratament VIP pe cinste. Sejurul exclusivist Puppy Palace presupune un retreat special conceput pentru a oferi un refugiu sigur în care animalele de companie pot fi îngrijite, răsfățate și revitalizate. Spălare de lux, uscare pufoasa, îngrijirea întregului corp  și sesiuni de antrenament personal sunt doar câteva dintre răsfățurile disponibile, la care se adaugă servicii de plimbare și dresaj.

ANGLIA. Pachetul canin de lux de la Rosewood London costă aproximativ 2.780 euro pe noapte pentru două persoane plus un câine este una dintre aceste experiențe extravagante prin care animalele de companie și proprietarii beneficiază de un tratament de cinci stele.

Pentru căței există un pat elegant, zgarda, lesă și haină, toate concepute de brandul britanic Barbour, plus o sesiune de îngrijire de o oră cu celebrul îngrijitor de câini Jamie Griffen. Rosewood oferă de asemenea mâncăruri naturale și organice de la Lily's Kitchen.

SUA. Kimpton Hotels, lanțul hotelier de lux cu 60 de unități în întreaga lume, are o politică destul de simplă când vine vorba de animalele de companie: dacă încap pe ușă, sunt binevenite. Până acum, hotelul a avut oaspeți pui de porci, lame sau capre, câinii rămânând însă cei mai obișnuiți vizitatori. Hotelul pune la dispoziție, fără costuri suplimentare, paturi, boluri cu apă, gustări, jucării și saci de curățenie.

Există și un director canin de relații cu animalele de companie: un câine rezident care salută oaspeții, oameni și animalele lor de companie, și care testează toate facilitățile. Pentru un mic cost suplimentar, Kimpton Monaco Seattle adaugă la meniu măduvă afumată de vită, tocană de vită, hamburger la grătar și desertul înghețat Pupsicle - făcut din unt de arahide, iaurt și banane.

În România, hotelierii nu sunt atât de generoși cu animalele de companie care îi însoțesc pe turiști. Hotelurile care totuși le acceptă sunt foarte puține și nu le oferă tratamente preferențiale. Cei care au totuși noroc să găsească locuri pentru micuțele patrupede, au de plătit o taxă suplimentară de aproximativ 30 de euro. 


Nordis Travel este o agenție tour operatoare axată pe vacanțe tailor made, care face parte din Nordis Group – un grup de firme fondat în România, cu capital 100% românesc, specializat în dezvoltarea imobilelor și ansamblurilor premium. Grupul de firme Nordis este format din 7 entități: Nordis Development, Nordis Construct, Nordis Architecture, Nordis Hotels, Nobileo (membru Nordis Group), Nordis Travel și Nordis Property Management.