Epava de la Costinești s-a rupt în două. Bucăți mari de tablă plutesc în derivă, iar turiștii sunt în pericol

Epava de la Costinești s-a rupt în două. Bucăți mari de tablă plutesc în derivă, iar turiștii sunt în pericol

Epava „Evanghelia”, simbolul staţiunii Costinești, s-a rupt în două din cauza furtunilor puternice din ultima perioadă. Pupa este căzută în apă aproape în totalitate, iar tabla ruginită care mai ținea cele două corpuri s-a rupt și s-a scufundat.

Bucăți mari de tablă plutesc în derivă și pot accidenta oricând turiștii care fac scufundări aproape de navă, informează ProTV.

Deja s-au produs accidente, după ce unii turiști s-au apropiat de navă și s-au urcat pe ea.

„Sunt grupuri de turiști care numai asta fac, merg la epavă, încearcă, se mai urcă pe ea, mulți i-am luat care sunt tăiați pe la mâini, pe la picioare", a declarat Nicu Serafim, șef salvamari Costinești.

ADVERTISING

Problema este că momentan nu se știe cine ar trebui să se ocupe de epavă. Anul trecut, primarul din Costinești a trimis o adresă către Guvern, dar acesta nu a stabilit cui aparține nava și cine poate efectua acolo lucrări pentru securizarea zonei.

„O să punem și noi un panou de avertizare, să ne facem datoria, dar nu putem să punem pe cineva să urmărească turiștii în fiecare zi", a declarat Dorin Jeanu, primarul din Costinești.

Epava „Evanghelia", care a aparținut miliardarului grec Aristotel Onassis, a devenit simbolul Costineștiului în urmă cu 56 de ani, când a eșuat în apele noastre.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇