Două refugii montane panoramice au fost amplasate, în premieră, în România (Video)

Două refugii montane panoramice au fost amplasate, în premieră, în România (Video)
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Două refugii montane panoramice au fost amplasate în premieră în România, în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.

Acestea reprezintă punctul final al unor trasee educative care le vor dezvălui turiştilor informaţii despre frumuseţea şi unicitatea zonei.

Proiectul este derulat de Asociaţia "Gyilkosto Adventure", din Gheorgheni, în colaborare cu Serviciul Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita şi în parteneriat cu Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş.

Preşedintele Asociaţiei, Simon Laszlo, a declarat, pentru Agerpres, că s-a dorit, în acest fel, să se facă "un pas spre Vestul Europei" în ceea ce priveşte infrastructura turistică.

ADVERTISING

"Punctele de belvedere sunt foarte populare în rândul vizitatorilor şi ne-am gândit să amenajăm aceste cabine pentru ca turiştii să poată sta mai mult, pentru cei care doresc să se uite la un apus, un răsărit, să poată petrece un timp mai îndelungat, chiar o noapte întreagă", a explicat Simon Laszlo.

VIDEO Harghita: Refugii montane panoramice, amplasate în premieră în România în Parcul Naţional Cheile Bicazului-Hăşmaş - https://bit.ly/3zwDO6BSursa video: (c) Salvamont Harghita

Publicată de AGERPRES pe Joi, 17 iunie 2021

Unul dintre refugiile panoramice este situat pe Piatra Poienii, iar celălalt pe muntele Uncigaş, iar priveliştea este una extraordinară, turiştii putând să o admire atât prin ferestrele mari ale construcţiei cât şi folosind telescoapele care vor fi instalate.

ADVERTISING

"La una dintre cabine, din geamul principal se vede o parte din Cheile Bicazului şi, în faţa, Piatra Altarului, iar din partea laterală se vede Suhardul Mic şi partea din Cheile Bicazului care conduce spre staţiunea Lacu Roşu. Iar la cabina panoramică de pe muntele Uncigaş se vede zona Lacului Roşu, până în creasta principală a Hăşmaşului", a precizat Simon Laszlo.

Refugii montane panoramice

???????? Turismul de tură la cote înalte și în siguranță, dar și cu puțină adrenalină, în județul Harghita, într-un peisaj de poveste ce oferă o panoramă a Cheilor Bicazului și a Lacului Roșu!????Turistul care dorește să descopere frumusețea peisajelor din județul Harghita va avea posibilitatea să facă un popas într-unul dintre refugiile montane adus cu ???? elicopterul și montat pe un schelet special pentru module.????Cabinele panoramice sunt compuse din 3 module și sunt realizate din materiale reciclabile 100%, integrându-se perfect în peisajul Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș.????În cadrul proiectului inițiat de @Asociaţia Gyilkosto Adventure, în colaborare cu Serviciul Public de Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita, sunt montate 2 cabine panoramice pe muntele Piatra Poienii și Muntele Ucigașul.???? Va fi instalat și un binoclu fără monede prin care turiștii vor avea posibilitatea să vadă orizontul ????.???? Scopul acestui proiect care face parte dintr-o serie de demersuri demarate acum 12-13 ani, în cadrul programului Turism montan în siguranță, este dezvoltarea unor trasee de turism sigure – până în prezent fiind montate 24 de refugii montane, au fost reabilitate peste 2600 de km de trasee turistice, de escaladă, reușindu-se și realizarea a 2 trasee Via Ferata.????Și ca ceva inedit, acest loc poate fi destinat unei cereri în căsătorie unicat!????Încurajez tinerii, copii, familiile și chiar și cei care vor să desfășoare activitatea prin telemuncă, să ia în calcul aceste loc extraordinar din județul Harghita.Visit Harghita și veți găsi o multitudine de posibilități pentru un turism sigur dar în același timp plin de adrenalină.???? Vă rog să distribuiți acest video!Fekete Örs@LukacsLehelVisit HarghitaServiciul Public Salvamont și Salvaspeo al Consiliului Județean Harghita@Refugiimontanepanoramice@Gylkosto Adventure Association

Publicată de Csaba Borboly pe Joi, 17 iunie 2021

Şeful Serviciului Salvamont Salvaspeo al Consiliului Judeţean Harghita, Fekete Örs, a declarat, pentru Agerpres, că amplasarea acestor refugii a fost "o muncă extraordinar de periculoasă şi de grea, la prima încercare intervenţia elicopterului fiind anulată din cauza vântului.

ADVERTISING

Fekete Örs a mai arătat că aceste refugii sunt unice în România şi că mai sunt patru de acest gen în Europa.

Unul dintre refugii este amplasat la o altitudine de 1.100 de metri, iar celălalt la 1.200 de metri.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇