Jucătoarea britanică Johanna Konta a comentat documentul trimis de organizatorii de la US Open, prin care sportivii erau obligați să semneze un document grație căruia își asumau responsabilitatea în cazul în care vor muri de coronavirus pe durata turneului sau se vor îmbolnăvi grav.
Prin acest document, organizatorii au vrut să se asigure că nu vor fi dați în judecată în cazul unor evenimente nedorite.
Citește și: Reacția Simonei Halep după ce a primit documentul controversat de la US Open: "Mi l-au trimis prin e-mail"
Totuși, britanica Johanna Konta spune că nu i se pare nefiresc să semneze un astfel de document.
"Cred că lucrurile de acest gen sunt tot timpul foarte întunecate și sumbre. În cazul de față cred că este doar vorba despre conținutul acelui material. Cât privește latura practică a acestuia, de fiecare dată când mergem la un turneu, chiar și înainte de această perioadă, noi eram cele aflate la cârma corpului nostru.
Fiecare decizie pe care o luăm atunci când jucăm sau cât de mult jucăm va avea un efect direct asupra felului în care corpul nostru se menține. În ceea ce privește acest virus și deciziile pe care le iau jucătorii, cred că se încadrează sub aceeași umbrelă", a spus Konta într-o conferință de presă.
Sportivii înscriși la US Open și Cincinnati au primit un document pe care trebuie să îl semneze, prin care își asumă întreaga responsabilitate în cazul în care li se va întâmpla ceva.
Organizatorii le cer sportivilor să facă acest lucru chiar dacă vor avea probleme din cauza oficialilor sau a celorlalți angajați.
„Îmi asum din proprie inițiativă întreaga responsabilitate pentru orice risc, orice accidentare personală, inclusiv boli serioase sau moarte, ca urmare a prezenței mele în facilitățile turneului, indiferent că acestea sunt cauzate din neglijența organizatorilor sau altfel.
Îmi asum că nu voi da în judecată NTC, USTA, USTA Player Development Incorporated, USTA Foundation Incorporated, orașul New Yorrk, Cincinnati Tennis LLC, ATP Tour, WTA Tour, pe afiliații, angajații sau membrii lor”, se arată în documentul pe care sportivii trebuie să îl semneze.
Apoi, jucătorilor li se transmite că semnarea documentului echivalează cu interdicția de a da vreodată în judecată instituțiile amintite.
Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:
Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro
C.S.