Presa maghiară a remarcat un amănunt atipic în ce privește titlul de campioană cucerit de FCSB

Presa maghiară a remarcat un amănunt atipic în ce privește titlul de campioană cucerit de FCSB

FCSB a dominat autoritar sezonul de Liga 1 2023/2024, reușind să câștige titlul de campioană sâmbătă seara cu trei etape înainte de finalul stagiunii, după un 2-1 cu Farul.

Gruparea în roșu și albastru nu a lăsat loc de interpretări și în această stagiune a spulberat orice concurență, având în acest moment un avans de 14 puncte, cu trei runde înainte de finiș.

Presa din țara vecină, Ungaria, a scris și ea despre succesul roș-albaștrilor, remarcând și un amănunt statistic interesant. În plus, cei de la Nemzeti Sport au titrat că FCSB este unul dintre posibilii adversari ai celor de la Ferencvaros în preliminariile Champions League, iar asta se poate întâmpla chiar devreme, în turul II preliminar.

ADVERTISING

Jurnaliștii maghiari au mai spus că, potrivit deciziilor din justiția din România, acesta este doar al șaselea titlu pentru FCSB: "Cu patru etape înainte de finalul campionatului, FCSB s-a încoronat campioană în România. Formația din București și-a asigurat titlul după victoria cu 2-1 în fața celor de la Farul și a câștigat competiția internă după o pauză de nouă ani. Golul victoriei a fost marcat de Alexandru Băluță, ajuns de la Puskas AFC vara trecută. Clubul bucureștean, care se consideră succesoarea fostei câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, dar potrivit justiției există oficial doar din 2003, a fost capabilă să triumfe pentru prima dată de când a fost introdus sistemul play-off.

ADVERTISING

Potrivit acestei spețe, FCSB a devenit campioană doar pentru a șasea oară, în timp ce fanii adaugă și trofeele anterioare, de la formația militară. Totuși, de când a apărut sistemul play-off, în sezonul 2015/16, nicio echipă nu a reușit să câștige campionatul atât de devreme. În ultimele opt ediții, triumful a fost ori în penultima etapă, ori în ultima", au notat jurnaliștii maghiari.

FCSB va evolua în preliminariile Champions League, însă pentru a ajunge în grupe, trebuie să treacă de 4 echipe, iar doar într-un singur tur este sigur cap de serie, în primul doar.

ADVERTISING

D.A.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!