Anglia se distrează cu Ucraina și merge în semifinalele EURO 2020

Anglia se distrează cu Ucraina și merge în semifinalele EURO 2020

Anglia s-a calificat în semifinalele EURO 2020 după ce s-a distrat în ultimul sfert de finală cu Ucraina, scor 4-0, într-un meci disputat pe marele Olimpico din Roma.

Golurile au fost marcate de Harry Kane, o dublă în minutele 3 și 50, plus Maguire, fundașul lui United punctând cu capul la prima fază a reprizei secunde, în minutul 47, în timp ce Jordan Henderson a intrat și el pe tabela de scor cu reușita sa din minutul 63.

Primul mitan nu a fost cu adevărat un spectacol fotbalistic, căci golul lui Kane rapid din minutul 3 mai degrabă a ucis celelalte faze de poartă. Kane a punctat după o pasă splendidă a lui Sterling, mizând și pe o desincronizare în defensiva galben-albastră.

Fără să notăm foarte multe faze de gol sau evenimente notabile până la pauză, vom continua cu povestea părții secunde, o repriză care a început furtunos, cu două goluri în primele 5 minute.

ADVERTISING

Maguire a punctat cu capul la o fază fixă, după o lovitură liberă bătută de Shaw de pe flancul stâng. Câteva minute mai târziu, Kane a punctat și el tot cu capul, și tot după o centrare a lui Shaw, profitând de un marcaj ca și inexistent la fazele fixe al băieților lui Shevchenko.

În minutul 63, Henderson, abia intrat pe teren, a punctat cu capul, culmea, tot după o fază fixă, elevii lui Shevchenko, fostul star al lui Milan, fiind, se pare, incapabili să păstreze nici măcar cea mai vagă urmă de marcaj om la om.

Britanicii merg așadar în semifinale și acolo vor întâlni miercuri de la ora 22 pe Danemarca pe Wembley într-un meci LIVE pe SpotMedia.ro.

Este a doua semifinală consecutivă de turneu final pe care Anglia o atinge, succesiune care s-a mai repetat și în perioada EURO 1968 - CM 1970.

ADVERTISING

Pentru Anglia este prima semifinală de turneu final de CE după 25 de ani, în 1996 fiind tot așa un turneu disputat la ei acasă, meciul acela fiind pierdut la penaltiuri cu Germania.

Interesant este că Danemarca a învins Anglia la CE 1992, în faza grupelor, atunci când nordicii au și terminat victorioși acel turneu final antologic.

Desfășurarea întâlnirii:

FINAL DE MECI, Anglia merge în semifinale!

Min.84: Toată lumea așteaptă finalul acestei întâlniri, englezii au început ole-urile în tribune.

Min.74: Șut bun de la distanță al lui Makarenko, boxează în față Pickford.

Min.73: Standing ovation pentru Kane, care iese de pe teren, intră Lewin.

Min.65: Au loc și câteva schimbări, intră Makarenko în locul lui Sydorchuk, iar la englezi intră Trippier și Rashford, dar și Bellingham, urmând să iasă de pe teren, Shaw, Sterling și Philips.

Min.63: GOOOOOOOOOOOL Anglia! 4-0, Henderson, căpitanul lui Liverpool, se insinuează și el pe tabelă, iar rușinea Ucrainei ia amploare. Hendo a reluat cu capul perfect nemarcat după o lovitură de colț.

ADVERTISING

Min.62: Șut splendid al lui Kane de la circa 25-30 de metri, din voleu, scoate Buschan în corner.

Min.57: Prima schimbare la englezi, intră Henderson în locul lui Rice.

Min.50: GOOOOOOL Anglia! Pare game over aici la Roma, Shaw mai dă o pasă de gol, Kane este acolo la finalizare și face 3-0, dublă pentru starul lui Tottenham azi. Anglia se pregătește de semifinala cu Danemarca.

Min.47: GOOOOOOOOOOOOOOOOOL Anglia!! 2-0, Maguire marchează cu capul tot după o fază fixă, lovitură liberă de pe flancul stâng, se înălță jucătorul lui Man.United și acum pare că totul se simplifică pentru britanici.

ÎNCEPE PARTEA SECUNDĂ!

PAUZĂ la Roma, 1-0 pentru Anglia.

Min.43: Șut de la distanță periculos al lui Shaparenko, nu foarte departe de poartă. Pare că flancul drept al Angliei este un fel de bulevard în această seară, toate fazele periculoase ale vecinilor noștri de acolo au plecat.

Min.39: Sancho are o bună ocazie de gol, șut de la 12-14 metri, Buschan boxează, dar se semnalizase offside la o poziție anterioară a lui Luke Shaw.

Min.35: Prima schimbare vine la slavi, iese Kryvstov, accidentat și intră Tsygankov.

Min.33: Rice șutează cu un trasor de la circa 30 de metri, Buschan boxează dintr-un reflex minunat.

Min.29: Lovitura de cap a lui Kane după o lovitură liberă s-a dus destul de mult peste poartă.

Min.26: Șut Sterling din colțul careului în blocajul ucrainean.

Min.20: Dueluri dure la mijlocul terenului și Sterling obține o lovitură liberă.

Min.17: Prima ocazie a Ucrainei! Yaremchuk șutează la poartă, scoate Pickford în corner, greșeală în apărarea gazdelor.

INFO: Un prim sfert de oră nu foarte spectaculos la Roma.

Min.9: Ucraina a început să iasă la joc, pune presiune la poarta lui Pickford.

Min.3: GOOOOOOOOOOOOOL Angliaaaa! Harry Kane marchează pentru echipa favorită în această seară. Pasă excelentă Sterling, Kane e găsit perfect, greșeală în defensiva slavă. 1-0 pentru campioana mondială din 1966!

ÎNCEPE PARTIDA!

21.55: Urmează cele două imnuri de stat!

21.50: Avem imagini de la Roma, jucătorii celor două formații sunt la vestiare și așteaptă să intre pe gazon.

Echipele de start:

Anglia: Pickford – Walker, Stones, Maguire, Shaw – Rice, Phillips – Sancho, Mount, Sterling – Kane.
Rezerve: Ramsdale, Johnstone, Grealish, Henderson, Rashford, Trippier, Mings, Coady, Calvert-Lewin, Foden, Chilwell, Bellingham.
Selecționer: Gareth Southgate.

Ucraina: Bushchan – Karavaev, Zabarnyi, Kryvtsov, Matviyenko, Mykolenko – Sydorchuk, Zinchenko, Shaparenko – Yarmolenko, Yaremchuk.
Rezerve: Pyatov, Trubin, Sobol, Sudakov, Stepanenko, Marlos, Makarenko, Tsygankov, Bezus, Zubkov, Tymchyk, Dovbyk.
Selecționer: Andriy Shevchenko.

Arbitru: Felix Brych (Germania).

Anglia a prins un culoar favorabil pentru o mare performanță în fine pentru fotbalul din Albion. Britanicii nu au câștigat niciodată CE, au maxim o semifinală, atinsă în 1996 când au jucat acasă, iar acum pare totul să fie servit pe tavă, cu acest sfert facil, în teorie, cu Ucraina, iar apoi o ipotetică semifinală în fața uneia dintre Cehia sau Danemarca, iarăși un meci teoretic accesibil. Englezii au trecut clar de Germania cu 2-0 în meciul trecut, iar Ucraina a învins în minutul 120 pe Suedia.

England 1 - 0 Ukraine | EURO 2012

Ultimele meciuri directe au fost cele din preliminariile pentru CM 2014, când aveau loc două remize, 0-0 la Kiev și 1-1 la Londra. Cele două s-au întâlnit și la EURO 2012, scor 1-0 Anglia, gol Rooney. Singura victorie a slavilor a venit în 2009, în preliminariile pentru CM 2010, un 1-0 la Kiev.

Partida va fi televizată pe ProTV.

Citește și alte articole de pe SpotMedia.ro:

Organizatorii de la Wimbledon, elogii la adresa Emmei Răducanu, după calificarea în optimi: "O stea s-a născut"

Sorana Cîrstea a fost eliminată în turul III la Wimbledon după un duel românesc cu Emma Răducanu

Orban, aplaudat de sute de liberali când a spus că regretă că Mihai Chirica și Costel Alexe nu sunt prezenți: Sunt convins că sunt nevinovaţi

Apasă aici pentru a vedea toate articolele din sport de pe spotmedia.ro

Urmărește SpotMedia.ro pe Facebook și pe Instagram pentru a fi la curent cu cele mai importante știri ale zilei.


Urmărește-ne pe Facebook 👇 și află cele mai tari știri din fotbal!