Într-o perioadă în care nici măcar școala nu mai este accesibilă fiecărui copil, cu atât mai puțin digitalizarea, mediul privat s-a mobilizat și face câte un bine acolo unde sesizează că e mai mare nevoie.
Astăzi vorbim despre 44 de școli de la sate digitalizate gratuit și încă patru dotate cu sistemul smart classroom.
Totul, cu sprijinul unor companii care se implică și fac ceea ce ar fi normal să se facă în fiecare instituție de învățământ dintr-o țară civilizată.
Mai departe, apreciem că și coloșii se implică pentru binele copiilor care nu au beneficiat de educație în ultimii doi ani, pentru că problema aceasta nu este doar în România. Astfel, fundația LEGO a donat 150 de milioane de dolari pentru ajutorarea copiilor și familiilor afectate de pandemia COVID-19 la nivel global.
„Educație digitală pentru școala rurală”
44 de școli din mediul rural vor avea acces gratuit, timp de un an, la platforma de management educațional Adservio, cu suportul BCR. 16.250 de elevi și 1.500 de profesori vor putea, acum să-și gestioneze mai ușor procesul de învățare, prin intermediul digitalizării.
Începând din această toamnă, elevii vor beneficia de lecții digitalizate, o bibliotecă online și feedback personalizat. De asemenea, aceștia vor putea trimite profesorilor temele și proiectele cu un singur click, direct din platformă.
Mai mult, profesorii vor dedica mai mult timp educației elevilor, evitând astfel birocrația prin automatizarea sarcinilor administrative, iar părinții vor avea acces la o comunicare discretă cu aceștia, având posibilitatea să fie mereu la curent cu situația școlară a elevilor.
„Ne entuziasmează acest proiect pentru că mii de elevi din mediul rural vor putea accesa și vor cunoaște lumea fascinantă deschisă prin conectarea la digital.
Egalăm șansele între polii rural și urban, familiarizăm profesorii cu noile metode de predare, mult mai atrăgătoare pentru tineri, responsabilizăm elevii, dar și părinții deopotrivă, prin accesul facil la situația școlară.
Îi apreciem pe managerii acestor școli, care și-au asumat să înceapă sau să ducă procesul de transformare digitală la următorul nivel. Va fi provocator, dar avem încredere că ne vom bucura împreună de rezultatele acestui proiect la finalul anului școlar”, a declarat Alexandru Holicov, Fondator & CEO Adservio.
Școli din medii dezavantajate au fost dotate cu echipamente smart classroom
În spiritul implicării de care dă dovadă mediul privat, observăm că și alte patru școli din Bacău, Dâmbovița, Gorj și Hunedoara au fost dotate cu echipamente smart classroom, în cadrul proiectului ”Viitorul e la școală”, derulat de JA România și Metropolitan Life.
Lansat în martie 2021, proiectul VIITORUL E LA ȘCOALĂ include activități pentru încurajarea atitudinii pozitive față de necesitatea educației, soluții pentru învățarea hibridă prin resurse educaționale digitale interactive și acces gratuit la platforma de e-learning JA Inspire™.
În perioada martie-iunie, au participat peste 6.300 de elevi din clasele VII-X, din 124 de localități.
În perioada septembrie-decembrie 2021, în etapa a doua a proiectului, peste 4.000 de elevi aflați în etapa de tranziție de la gimnaziu la liceu vor participa la activitățile din proiect.
Și alte școli din medii defavorizate vor beneficia de astfel de dotări cu kit-uri smart classroom în luna decembrie.
Fundația LEGO donează 150 milioane USD către UNICEF
În cadrul evenimentului Global Citizen Live, Fundația LEGO a anunțat o donație de 150 de milioane de dolari pentru ajutorarea copiilor și familiilor afectate de pandemia COVID-19 la nivel global.
Aproximativ jumătate din contribuția Fundației LEGO către UNICEF (70m dolari) va asigura accesul la vaccinuri și consumabile medicale pentru părinți, profesori și tutori din comunitățile vulnerabile din întreaga lume.
Restul de 80 de milioane de dolari vor permite partenerilor fundației, precum BRAC, care lucrează cu copii, să accelereze eforturile de recuperare post COVID-19.
Această inițiativă succede donația de 50 de milioane de dolari realizată în martie 2020, când pandemia a împiedicat milioane de copii din întreaga lume să își continue parcursul educațional.
Citește și: