Radu Mihaiu acuză Supercom că păcălește bucureștenii din Sectorul 2: A încheiat 1.000 de contracte ilegale și păguboase pentru cetățean. Sesizăm Protecția Consumatorului!

Radu Mihaiu acuză Supercom că păcălește bucureștenii din Sectorul 2: A încheiat 1.000 de contracte ilegale și păguboase pentru cetățean. Sesizăm Protecția Consumatorului!

Primarul Radu Mihaiu a anunțat că Supercom SA – firma de salubrizare din Sectorul 2 – a încheiat cu asociații de proprietari și persoane juridice circa 1.000 de contracte ilegale și care conțin prevederi păguboase pentru oameni.

În consecință, edilul USR spune că va face tot ce e necesar ca respectivele contracte să fie reziliate, iar oamenii să semneze unele corecte.

Cu susținerea USR și PNL din Consiliul Local, Radu Mihaiu a schimbat modul în care locuitorii Sectorului 2 vor plăti gunoiul.

Mai exact, cei care vor recicla vor achita 437,23 lei pe tona de deșeuri menajere (umede, nereciclabile -n.red.).

ADVERTISING

În schimb, pentru gunoi reciclabil selectat și dus separat la ghenă, oamenii vor achita 0,99 lei (tarif subvenționat masiv de primăria de sector, care vrea să încurajeze colectarea separată – n.red.).

În schimb, cine va arunca gunoiul neselectat va achita 576,64 lei pentru o tonă. Cu alte cuvinte, cine nu va selecta va scoate cei mai mulți bani din buzunar.

Mihaiu insistă că fiecare cetățean trebuie să plătească în funcție de cât și cum aruncă.

În cotext, până la finele anului, toate entitățile din Sectorul 2 care produc gunoi - de la asociațiile de proprietari (în numele locatarilor – n.red.) până la instituții și firme – trebuie să semneze un contract pentru ridicarea și preluarea gunoiului, cu Supercom.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Până pe 31 decembrie, trebuie să încheiem aproape 2.500 de contracte pentru asociaţiile de proprietari şi peste 25.000 de contracte cu cetăţenii care stau la case.

Îngrijorarea vine de la faptul că din cele 1.000 de contracte încheiate până acum de operatorul de salubritate, toate trebuie refăcute.

Pentru că acel contract ce a fost votat de Consiliul Local a fost înlocuit de operatorul de salubritate cu un alt contract, care are prevederi mult mai nefavorabile cetăţenilor. Este o situaţie foarte gravă, pe care trebuie să o rezolvăm în puţinul timp rămas. (...)

Avem o discuție și cu operatorul, în acest moment. Vom face cu siguranţă o sesizare către Protecţia Consumatorului, să vedem cum am putut să ajungem în această situaţie, încât cetățenii să semneze alte contracte decât a decis Consiliul Local. (...) Vom face, de asemenea, un control la operator, pentru a ne asigura că aceste lucruri nu se mai întâmplă.

ADVERTISING

Vorbim de peste 800 de asociaţii de proprietari care au semnat astfel de contracte prin care pot să menţionez că tarifele la deşeuri sunt duble faţă de ce a aprobat Consiliul Local, atunci când există depăşiri. Așa ceva este ilegal.

Pot menționa că, în acest contract, dispare obligația operatorului de a face curat în jurul pubelei pe care o ridică. Și de asemenea dispare – în acest contract neaprobat de Consiliul Local (dar semnat de Supercom cu asociațiile de proprietari – n.red.) - penalitatea pentru neîndeplinirea atribuțiilor și neprestarea serviciilor”, a precizat Radu Mihaiu.

Primarul Sectorului 2 susține că a discutat cu Supercom privind această situație, iar societatea a susținut că a fost vorba despre „o eroare materială”.

Cum știți care e contractul corect

Primarul Sectorului 2 a precizat că instituția pe care o conduce a făcut un site numit salubrizare.ps2.ro, unde a postat draftul corect de contract.

„Acolo pot vedea draftul de contract valid, astfel încât să fie siguri că au semnat ceea ce a aprobat Consiliul Local. Pot verifica că acest lucru se întâmplă corect.

Și îi rog pe toți cetățenii să semneze aceste contracte până pe 31 decembrie. Se pot semna și online, dar pot fi trimise și prin poștă. Și vor exista locuri unde vor putea fi semnate și direct la operatorul de salubritate”, a mai spus Radu Mihaiu.

Cine nu va semna aceste contracte va achita o taxă de salubrizare de 21,27 lei pe persoană, în fiecare lună.

„Este o taxă destul de mare. De aceea, le recomand tuturor cetățenilor să semneze aceste contracte. Vom suna la fiecare asociație de proprietari pentru a ne asigura că acolo se semnează toate contractele până la finalul anului”, a mai promis primarul.

Tot pe siteul salubrizare.ps2.ro puteți afla câte contracte s-au semnat deja.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇