Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate ilegal. Poate „sălta” câte 20 pe zi, dar capacitatea va crește

Primăria Sectorului 2 începe ridicarea mașinilor parcate ilegal. Poate „sălta” câte 20 pe zi, dar capacitatea va crește
Sprijină jurnalismul independent
Donează acum

Primăria Sectorului 2 începe, de astăzi, să ridice mașinile parcate ilegal, pe trecerile de pietoni, în stațiile de autobuz și/sau pe trotuare, acolo unde ele pun în pericol pietonii.

Maşinile vor fi ridicate de către Poliţia Locală a Sectorului 2 şi de Administrația Domeniului Public (ADP) din Sectorul 2.

Procedură este următoarea:

Polițiștii locali constată că mașina este parcată neregulamentar. Fac poze doveditoare și întocmesc dispoziția de ridicare.

ADP sigilează mașina, o ridică și o duce pe platforma de pe Aleea Bistricioara (unde primăria lui Mihaiu a creat un spațiu betonat pentru depozitare de mașini, cu o investiție de 2.014.896 lei).

ADVERTISING

Proprietarul mașinii sau cel care poate dovedi dreptul de administrare se prezintă la Serviciul de ridicări auto, plătește taxele de ridicare, transport şi pentru depozitare în spațiul de pe Aleea Bistricioara.

Pentru autoturisme, taxele – stabilite de Consiliul General prin hotărâre – sunt: 200 lei pentru ridicare, 150 lei pentru transport și 150 lei pe zi pentru depozitare.

Pe baza comunicării datelor de identificare a șoferului, Poliția Locală Sector 2 va emite procesul verbal de sancționare.

„Cei care nu mai găsesc maşina în locul în care au parcat-o iniţial pot confirma informația că aceasta a fost ridicată sunând la dispeceratul Poliției Locale Sector 2, la unul din următoarele numere de telefon: 021.25.25.103, 0753.317.168, 0800 800 772 sau 021 9941”, se arată într-un comunicat remis de Primăria Sectorului 2 redacției Spotmedia.ro.

ADVERTISING

Câte mașini poate primăria să ridice, pe zi

Din 5 utilaje comandate, Administrația Sectorului 2 are 2 gata de lucru (altele 3 vor putea fi folosite până pe 10 iulie, cel mai târziu). Iar capacitatea curentă de ridicare este de circa 20 de mașini pe zi.

„A fost o perioadă de evaluare prin care au trecut polițiștii locali și am preferat să așteptăm finalizarea ei. Acum putem da capacitate Poliției Locale.

Există 2 metode de sancțiune pentru șoferii care parchează ilegal. Una este amenda. O folosim. Avem aproape 20.000 de amenzi date deja.

ADVERTISING

Cealaltă este ridicarea mașinilor, în cazul în care au fost lăsate în așa fel încât chiar încurcă traficul. Și în acest caz, proprietarul plătește pentru operațiunile de ridicare, depozitare și așa mai departe. E o sumă destul de mare. Nu e stabilită de noi, ci de Consiliul General al Municipiului București, prin hotărâre.

La acest moment nu avem suficienți angajați numiți ”legători de sarcină”. Ne trebuie 3 persoane care să facă această muncă. Avem una. Și vom mai instrui un alt angajat, în condițiile în care, potrivit unei ordonanțe de urgență recente, nu avem voie să angajăm oameni.

Suntem, deci, limitați din punct de vedere a personalului. Și vom merge la circa o treime din capacitate. Adică vom putea ridica în jur de 20 mașini pe zi”, a precizat Radu Mihaiu pentru Spotmedia.ro.

Toate primăriile de sector din București – cu excepția celei de la Sectorul 5 – ridică mașinile parcare ilegal.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇