După 8 ani, CFR Călători lansează în circulație 12 trenuri InterCity

După 8 ani, CFR Călători lansează în circulație 12 trenuri InterCity

După o pauză de 8 ani, CFR Călători reintroduce trenurile Intercity. Vor fi 12 trenuri care vor lega Bucureștiul de Cluj, Arad, Suceava, Iași, Constanța și un tren Brașov-Constanța.

CFR Călători informează că, începând cu data de 11 decembrie 2022, intră în vigoare noul Mers al Trenurilor 2022-2023, ce va fi valabil până la 9 decembrie 2023.

În noul Mers al Trenurilor vor circula zilnic în medie 1.100 de trenuri operate de CFR Călători, în funcție de perioada din an.

Compania anunță reintroducerea a 12 trenuri InterCity:

ADVERTISING

IC 531 „Avram Iancu” Bucureşti Nord - Cluj Napoca
IC 521 „Avram Iancu” Teiuş - Arad (Ramură de la tren IC 531)
IC 532 „Avram Iancu” Cluj Napoca - Bucureşti Nord
IC 522 „Avram Iancu” Arad - Teiuş (Ramură pentru tren IC 532)
IC 536 „Tomis Expres” Constanţa - Braşov
IC 538 „Tomis Expres” Braşov - Constanţa
IC 551 „Ștefan cel Mare” Bucureşti Nord - Suceava
IC 562 „Ștefan cel Mare” Paşcani - Iaşi (Ramură de la tren IC 551)
IC 552 „Ștefan cel Mare” Suceava - Bucureşti Nord
IC 561 „Ștefan cel Mare” Iaşi - Paşcani (Ramură pentru tren IC 552)
IC 581 Bucureşti Nord - Constanţa
IC 582 Constanţa - Bucureşti Nord.

ADVERTISING

Compunerea trenurilor IC este asigurată cu un număr de peste 30 vagoane de călători (vagoane clasa I, vagoane clasa a II-a și vagoane clasa a II-a cu spațiu destinat serviciului de alimentație publică).

Toate vagoanele sunt modernizate și sunt dotate la nivelul standardelor actuale, cu instalație de climatizare, toalete ecologice, uși de acces și intermediare semiautomate, prize electrice pentru încărcare telefon mobil sau laptop, instalație de sonorizare, afișaj digital, rastel pentru bagaje voluminoase în fiecare capăt al salonului.

ADVERTISING

În aceste trenuri, călătorii beneficiază de Internet în regim wi-fi, vagoanele având montat echipamentul adecvat și sunt apte pentru circulație cu viteza maximă de 160 km/h și chiar 200 km/h unele dintre ele.

CFR mai anunță că, odată cu intrarea în vigoare a noului Mers al Trenurilor, trenurile IR de pe ruta București – Pitești devin trenuri RE cu mers într-un program cadențat.

De asemenea, ruta București – Brașov și retur este prevăzută zilnic cu circa 21 perechi de trenuri asigurând un program orar de călătorie flexibil pentru publicul călător.

Compania mai anunță că trenurile “Prietenia” 402/ 401 București Nord-Chișinău și retur, precum și trenurile 1064/1061 Iași-Ungheni și retur circulă zilnic în acest mers de tren.

„În sezonul estival între principalele orașe din țară și litoral se asigură legătura cu trenuri directe, cu mențiunea că pe distanța Constanța – Mangalia și retur trenurile circulă în regim de tren Regio și la tarifele aferente acestui rang de tren”, a mai transmis CFR Călători.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇