Ne vin ţânţarii din Ilfov! De ce nu scăpăm de ei, deși Primăria Capitalei se laudă că îi stârpește

Ne vin ţânţarii din Ilfov! De ce nu scăpăm de ei, deși Primăria Capitalei se laudă că îi stârpește

Țânțarii continuă să îi chinuiască pe bucureșteni, în această vară, în ciuda faptului că, potrivit Primăriei Capitalei, se stropește periodic pentru stârpirea acestor insecte.

Recent, Primăria Capitalei a anunțat că deja Compania Municipală Eco Igienizare SA începe a 4-a stropire împotriva țânțarilor din acest an.

Ceea ce n-a spus primăria este că, din nefericire, tratamentele aplicate până acum n-au prea avut efect.

Așa că în aproape toată Capitala roiuri de țânțari îi împiedică pe bucureșteni să se bucure de vară, în aer liber.

Directorul CM Eco Igienizare SA, Bogdan Pascu, a explicat anterior pentru SpotMedia.ro că împotriva țânțarilor se stropește pe fiecare stradă din București, începând de la periferie spre centru.

ADVERTISING

Iar după ce se termină o rundă de tratament – care durează în jur de o săptămână – începe următoarea. Și tot așa, de 14 ori, până la jumătatea lunii octombrie.

Publicată de Compania Municipală Eco Igienizare pe Joi, 1 iulie 2021

De ce n-au funcționat tratamentele aplicate până acum?

În primul rând, din cauză că au început prea târziu.

Primăria Capitalei a avut conturile blocate și n-a avut cu ce plăti pentru tratamentele împotriva țânțarilor.

Iar planul unitar de acțiune (PUA) - în baza căruia se aplică tratamentele anti țânțari - a fost adoptat cu mare întârziere, în data de 20 mai.

Anul trecut, potrivit lui Bogdan Pascu, tratamentele împotriva țânțarilor au început încă din luna martie. Comparativ, în acest an, primele stropiri s-au aplicat cu o întârziere de 3 luni, începând abia pe 7 iunie.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În plus, cel puțin luna trecută, a plouat abundent aproape în fiecare zi și a fost foarte cald. Iar acestea sunt condiții care favorizează înmulțirea insectelor.

Bogdan Pascu susține că, la acest moment, CM Eco Igienizare n-are nicio problemă de aprovizionare cu substanțe împotriva țânțarilor și stropește conform planului.

Compania municipală a contractat chiar Institutul Cantacuzino pentru a face, în luna care urmează. o analiză din care să reiasă ce specii de țânțari predomină, în acest sezon, în București.

ADVERTISING

În plus, susține Bogdan Pascu, în urmă cu o săptămână, salariații companiei au început să facă și larvicidare. Adică stropesc împotriva larvelor de țânțari, pentru a le opri înmulțirea.

”Este o operațiune care constă tot în stropire, dar se face pe malurile marilor lacuri din București.

larvicidare-1

Pentru combaterea țânțarilor adulți avem 14 tratamente (din care s-au aplicat 3, iar al 4-lea e în curs – n.red.). Iar pentru larvicidare avem 12 tratamente”, a mai spus Bogdan Pascu.

Parte din țânțari ar proveni de pe lacurile din jurul Capitalei

Directorul general al CM Eco Igienizare susține că o mare problemă o reprezintă faptul că tratamentele împotriva țânțarilor nu se aplică la timp și în jurul Bucureștiului.

”Sunt lacurile din jurul Bucureștiului de unde țânțarii migrează. Nu avem un control aici. Am început o discuție cu Consiliul Județean Ilfov, pentru că aceasta este instituția care poate aduce la aceeași masă cele mai multe primării din jurul Capitalei.

Ne dorim se ne coordonăm acțiunile. Pentru că larvicidarea trebuia făcută pe toate lacurile din jurul Bucureștiului, ca să putem scăpa de țânțari”, susţine Bogdan Pascu.

Bucureștiul face parte – alături de Snagov și de Chitila – și din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Deratizare Dezinecție București (ADIDDDB).

SpotMedia.ro a solicitat informații și de la ADIDDDB privind modul în care orașele și comunele din Ilfov aplică tratamenele împotriva țânțarilor. Când Asociația ne va răspunde, vom reveni cu detalii.

Între timp, un lucru pare cert: oricât de mult ar stropi compania Primăriei, de țânțari tot nu scăpăm, în săptămânile care urmează.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇