Nu te-ai gândi că o instituție precum o judecătorie poate ajunge în centrul atenției pentru umor. Dar iată că este cazul celei din Ploiești care adună din ce în ce mai mulți urmăritori pe rețelele sociale.
Totul a pornit după ce președintele Judecătoriei Ploiești a considerat că limbajul juridic este unul rigid și că trebuie să comunice altfel cu publicul, conform Antena3. Și cum cel mai bine pe oameni îi prinzi cu umor, acum Alin Ene creează postări hazlii.
Astfel, pagina de Facebook a judecătoriei este urmărită de peste 9.000 de persoane, iar pe Instagram are mai mult de 850 de urmăritori.
Iată câteva dintre cele mai apreciate postări de pe pagina de Facebook a judecătoriei:
"Participanții în Codul Penal: autorul faptei și prietenii lui #funJudPlo#jurinfoPlo: Conform art. 46-48 Cod Penal:
INSTIGATORUL este persoana care, cu intenție, determină o altă persoană să săvârșească o faptă prevăzută de legea penală;
COMPLICELE este persoana care, cu intenție, înlesnește sau ajută în orice mod la săvârșirea unei fapte prevăzute de legea penală sau cea care promite, înainte sau în timpul săvârșirii faptei, că va tăinui bunurile provenite din aceasta sau că va favoriza pe făptuitor;
COAUTORII sunt persoanele care săvârșesc nemijlocit aceeași faptă prevăzută de legea penală".
Și mesajul de Paște a devenit viral:
"Paștele în termeni juridici:
Liberare condiționată din pedeapsa cu moartea;
Perioada executată efectiv: 3 zile;
Termen de supraveghere: 40 de zile. #funJudPlo Sărbători pascale fericite și liniștite tuturor".
"Omisso medio sau "Graba strică treaba". #funjudplo
#jurinfoplo: Art. 459 Cod procedură civilă instituie regula potrivit căreia căile extraordinare de atac nu pot fi exercitate cât timp este deschisă calea de atac a apelului. Excepție o face exercitarea direct a recursului în interiorul termenului de apel, însă numai ca urmare a consimțământului expres al părților".
"
Rejudecarea după anulare/casare: Déjà vu, déjà vécu. #funJudPlo
#jurinfoPlo: Potrivit art. 480 alin. 3 și 498 alin. 2 Cod procedură civilă, dacă se constată că instanța a soluționat procesul fără a intra în judecata fondului ori în lipsa părții nelegal citate, instanța de apel/recurs va anula sau respectiv casa hotărârea și va trimite cauza spre rejudecare. În apel, o atare măsură poate fi dispusă doar dacă părțile au solicitat-o în mod expres prin cerere/întâmpinare".
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
A.G.