București: Semafoare inteligente cu bani din PNRR. Se schimbă și 10% din becuri

București: Semafoare inteligente cu bani din PNRR. Se schimbă și 10% din becuri
UE PENTRU TINE  • • • • • • • •
ABONEAZĂ-TE LA NEWSLETTER-UL SPOT
Afli tot ce s-a întâmplat important în UE
Încotro merge UE, ce probleme sunt și ce oportunități
Fonduri nerambursabile pe care ai putea să le accesezi
Îl primești în fiecare lună, în ultima zi a lunii
Mă abonez!

Sistemul de semaforizare inteligentă din București va fi modernizat cu bani din PNRR și 10% din iluminatul public din Capitală va fi înlocuit, pe baza unor cereri de finanțare depuse la Administrația Fondului pentru Mediu, a anunțat, vineri, primarul al Capitalei, Nicuşor Dan.

Într-o postare pe Facebook, Nicușor Dan informează că a fost aprobată cererea de finanţare, prin PNRR, în valoare de un milion de euro, pentru etapele a doua şi a treia ale proiectului de modernizare şi extindere a sistemului de semaforizare inteligentă.

ADVERTISING

Această sumă se adaugă celor 11,5 milioane de euro obţinuţi anul trecut împreună cu primăriile de sector pentru prima etapă, cea care vizează modernizarea şi reconfigurarea a 85 de intersecţii.

A doua etapă presupune modernizări aferente Centrului de trafic existent, software şi hardware, iar cea de a treia - modernizarea a aproximativ 185 de intersecţii existente, incluse în Sistemul de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), dar aflate în diverse stadii de degradare.

În a patra etapă vor fi reabilitate sau modernizate 194 intersecţii semaforizate existente şi incluse în sistemul actual BTMS, la care se vor adăuga 80 de intersecţii sau treceri de pietoni, nesemaforizate, dar care necesită semaforizare şi includere în BTMS.

ADVERTISING

De asemenea, Nicușor Dan a anunțat că a depus la Administrația Fondului pentru Mediu o nouă cerere de finanțare nerambursabilă, de 50 de milioane de lei, pentru modernizarea iluminatului public și susține că, prin cererile depuse până acum, va fi înlocuit 10% din iluminatul public din Capitală.

Potrivit acestuia, noile corpuri de iluminat eficiente din punct de vedere energetic urmează să fie montate pe 34 de artere din Capitală.

⚠️Am depus la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) o nouă cerere de finanțare nerambursabilă, în valoare de 50 de...

Publicată de Nicușor Dan pe Vineri, 6 ianuarie 2023

Este vorba despre Bd. N. Titulescu, Bd. Banu Manta, Bd. Beijing, strada N. Caramfil, strada Av. A. Șerbănescu, Bd. Aerogării, Bd. I. I. de la Brad, Șos. Gh. Ionescu Șișești, Șos. Pantelimon, Str. L. Rebreanu, Bd. N. Grigorescu, Bd. Aviatorilor, Calea Giulești, Bd. Constructorilor, Calea Crângași, strada Valea Cascadelor, strada Preciziei, Șos. Antiaeriană, Șos. Alexandriei, Calea Rahovei, Calea Floreasca, Șos. Pipera, Bd. Expoziției, Calea Plevnei, Bd. Lacul Tei, Bd. 1 Decembrie 1918, Șos. Chitilei, Șos. București-Târgoviște, strada Buzești, strada Berzei, Șos. Grozăvești, Bd. Geniului, Pasaj Basarab, Bd. Dinicu Golescu.

ADVERTISING

În luna august a mai fost depusă, tot la Administrația Fondului pentru Mediu, o cerere de finanțare, în valoare de 30 de milioane de lei, din care 25 de milioane de lei eligibili, pentru modernizarea sistemului de iluminat public pe 15 străzi, printre care Drumul Taberei, Theodor Pallady, Camil Ressu și Bd. Bucureștii Noi.

„Prin aceste finanțări nerambursabile vom înlocui 10% din iluminatul public din București – aproape 13.000 de corpuri de iluminat, ceea ce ar însemna și o factură la iluminat mai mică, cu peste 10 milioane lei. Totodată, modernizarea sistemului de iluminat va contribui la creșterea siguranței cetățenilor și a traficului auto pe timpul nopții”, mai spune primarul general.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇