Sindicaliştii din Administraţia Fiscală au făcut marţi dimineaţa o grevă de avertisment şi au pichetat Ministerul de Finanţe. Greva a afectat ANAF și trezoreriile între 8 și 10 dimineața.
Dorin Modure, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală „Solidaritatea”, a afirmat luni că motivele grevei sunt mai vechi și au tot fost anunțate.
"Motivele sunt mai multe, sunt mai vechi, le-am tot anunţat în ultimele luni. Am tot încercat să negociem cu Guvernul, nu am reuşit. Noi vrem să păstrăm locurile de muncă, să păstrăm veniturile şi un statut propriu", a declarat Dorin Modure.
Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Fiscală "Solidaritatea" a subliniat că va urma greva generală, dacă problemele nu vor fi rezolvate.
"Acţiunea principală de mâine (marți - n.red.) este greva de avertisment. Aceasta este de la 8:00 la 10:00. Pichetarea este de la 9:00 la 10:00", a precizat Dorin Modure, el menţionând că la pichetarea din faţa ministerului nu vor participa foarte mulţi angajaţi pentru că aceştia vor fi la grevă.
"După aceasta trebuie să treacă minimum două zile şi putem să declanşăm greva propriu-zisă. Probabil către asta ne vom îndrepta, dar este de durată, trebuie să rezolvi nişte proceduri, trebuie să vedem dacă Guvernul este dispus să discute cu noi şi să mai rezolve din solicitări sau nu. Deci nu ştim ce va fi în viitor, dar următorul pas posibil este greva propriu-zisă", a declarat Dorin Modure.
Boloș spunea că sindicaliștii amână protestul
Însă luni seara Marcel Boloş a susținut că sindicaliştii au transmis că amână acţiunile de protest pregătite.
”Astăzi, majoritatea sindicatelor au avut la Ministerul Finanţelor reprezentanți care au putut vedea Memorandumul ce cuprinde demersurile agreate pentru implementarea măsurilor stabilite împreună, document cu care au fost de acord. Cu această ocazie, ne-au transmis că 𝐯𝐨𝐫 𝐚𝐦𝐚̂𝐧𝐚 𝐚𝐜𝐭̦𝐢𝐮𝐧𝐢𝐥𝐞 𝐝𝐞 𝐩𝐫𝐨𝐭𝐞𝐬𝐭 𝐩𝐞 𝐜𝐚𝐫𝐞 𝐥𝐞 𝐩𝐫𝐞𝐠𝐚̆𝐭𝐞𝐚𝐮”, a scris Marcel Boloș pe Facebook.
Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au declanşat proteste spontane în data de 11 august, nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar putea afecta peste 22.000 de persoane din sistem.